Läänemaa laste PISA-tulemused on võrdsed maailma parima riigiga

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

pisa tabelLäänemaa laste PISA testi tulemused loodusteadustes tegid kõige suurema hüppe ülespoole ja jäävad nüüd alla ainult Hiiumaa õpilastele. 

Läänemaa õpilased kogusid loodusteaduste PISA testis keskmiselt 556 punkti ehk sama palju kui maailma parima riigi Singapuri õpilased. Hiidlased said 575 punkti, kolmas oli Tartumaa 554 punktiga.

Läänemaal oli testi valimis 69 õpilast ehk ligikaugu iga neljas 9. klassi õpilane.

PISA testi läbiviijate hinnangul avalduvad positiivsed trendid selgemalt Võrumaal, Läänemaal, aga ka Viljandimaal, Jõgevamaal ja Hiiumaal. Suurim positiivne muutus on täheldatav Läänemaal, kus testitulemus paranes kahe aasta taguse testiga võrreldes 37 punkti. OECD riikide seas võrdub 39 punktiline muutus poole oskustaseme või ühe kooliaasta tulemusega. Siin on paranemine peaaegu ühe kooliaasta tulemuste ulatuses.

Maailma riikidest võitis PISA 2015 loodusteaduste üldskaalal esikoha Singapur 556 punktise keskmisega. Teine oli Jaapan 538 ja kolmas Eesti 534 punktiga.

Loodusteaduste üldskaala keskmise soorituse võrdlus maakonniti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kalju Janson
7 aastat tagasi

Nüüd siis näeme, et Läänemaa õpetajad on parimad (muidugi ka lapsed). Hädakisa, et ääremaadel saab laps puuduliku hariduse, peaks küll lõppema.

Unesnôiduja
7 aastat tagasi

¨Väga tore kui läänlaste lapsed targemad kui nende vanemad.

2. kodanik
7 aastat tagasi

Huvitav, kas on mingi võrdlusmoment ka koolide kaupa olemas, sest peavoolu andmetel on väikesed koolid saatanast…?