Suklesed toovad suvel Haapsallu rokisaurused

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Rock in HaapsaluJuuli viimasel nädalavahetusel tuleb Haapsalu piiskopilinnuses rokifestival „Rock in Haapsalu”, kus astuvad üles sellised rokisaurused nagu Suzi Quatro, Bonnie Tyler, Paul Young ja Gary Brooker. 

„Haapsalu on peaaegu ainus paik Eestis, kus peale Tallinna astuvad regulaarselt üles rahvusvahelised suurartistid. Inimestele meeldib Haapsalus käia ja need üritused on alati väga oodatud,” teatasid korraldajad festivalitutvustuses.

Festivali korraldavad Haapsalu linnapea Urmas Suklese ja tema abikaasa Mareti firma Healer OÜ koos Baltic Music Groupiga.
„Profid tegelevad, mina koos Maretiga vaatan pealt,”selgitas linnapea oma osa festivali korraldamisel.

„Rokifestivali idee on meil aastaid olnud,” ütles Sukles ja lisas, et seda üritati korraldada juba mullu, kuid üks võtmeartist kukkus viimasel hetkel isiklikel põhjustel välja ning nii toona loobutigi.

„Kui vaadata, kuidas Haapsalu kontserdid on läinud…” meenutas Sukles. „Sama kooslusega oleme Haapsallu toonud Robert Planti, Alice Cooperi, Status Quo, Uriah Heepi.”
Kõige menukam oli Status Quo kontsert, kuhu müüdi 9000 piletit.

„Loodame, et piiskopilinnuse õu tuleb rahvast täis,”ütles Sukles.
Pealtvaatajate püüdmiseks tuldigi festivaliga välja just praegu „Jõulukingiks on sellised asjad väga meeldivad,”nentis Sukles.

„Õnneks oli nädalavahetus 28.–29. juuli vaba, sellest järgmine nädal läheb hooga Augustibluusiks edasi,” ütles Sukles.

Festivalil astuvad üles briti kähedahäälsed rokileedid Suzi Quatro ja Bonnie Tyler, eestlastest lisab kähedust Lea Dali Lion. Briti legendide Paul Youngi ja Procol Harumi solisti Gary Brookeri ning Tõnis Mägi & Ivo Linna esinemist saadavad sümfooniaorkester, Haapsalu kammerkoor ja Raul Vaigla bänd.

„Väga vahva ju! Ikkagi esinduslikud nimed, programm tekitab tõsise huvi,” ütles Haapsalu kultuurikeskuse juht Gülnar Murumägi ning lisas, et kavatseb rokisauruseid ise kindlasti uudistama minna. „Ikka lähen, püüan kõiki Haapsalus toimuvaid üritusi külastada,” lisas Murumägi.

„Rock in Haapsalu”

Kolm maailma kähedahäälsemat rokkivat leedit koos oma ansamblite ja võimsa live show’ga – Suzi Quatro (UK), Bonnie Tyler (UK), Lea Dali Lion (EST) Rokilegendid Paul Young (UK), Gary Brooker / Procol Harum solist / (UK), Tõnis Mägi & Ivo Linna (EST), keda saadavad sümfooniaorkester, Haapsalu kammerkoor ja Raul Vaigla bänd.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
26 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hardi
7 aastat tagasi

Head inimesed: artikkel oli kutuurist, oli tulevast muusikasündmusest!!!!!!

Marek
7 aastat tagasi

Mõnele vist tundub, et linnavalitsuse ainus ülesanne ongi lõputu joomapidude korraldamine. Tehke silmad lahti ja vaadatke ringi. Vaadake näiteks tänavaid, kui lagunenud nad on. Milline näeb välja linna peaväljak – Eesti üks hullemaid, rahvas ei taha seal käia.

nii on
7 aastat tagasi
Reply to  Marek

nõustun Marekiga. Kõik need kontserdid on toredad ja kiitus eestvedajatele,aga linnavalitsuse töö ei piirdu ainuüksi sellega.

jee
7 aastat tagasi

Haapsalus on nii lahedad üritused!. Meie oleme oma linnapeaga küll rahul.

üritusest
7 aastat tagasi

väga positiivne, aga hea oleks ka lepinguline pool lahti seletada: linnavalitsus-healer-music group-

Kaidee
7 aastat tagasi

Kuule Simulask või kes sa oled ,ära meie surnuaeda mängu too. Selles paigas peeti maha selline sambasõda mida sa oma 60 aasta jooksul näinud ja kuulnud pole. Kui midagi ütled siis ka põhjendada aga ära lahmi.
Suku on aga tubli, peaks ta Lihula ka mõne bändi tooma….

Gennadi Simulask
7 aastat tagasi
Reply to  Kaidee

Olen ekstra selle ausamba juures käinud ja kindlasti vastu selle ebaseaduslikule äraviimisele Partsi poolt. Võrdlus Haapsalu kunagise suve-elu ja Lihula kalmistu vahel tulenes sellest,et ajal, kui hr. Sukles polnud Haapsalu linnapea, oligi Haapsalus sama vaikne kui surnuaias tavaliselt.

Simulaskile
7 aastat tagasi

Mis Suklesega muutunud on? Olid seesugused kultuuriüritused mis nüüdki – Valge Daami päevad, Augustibluus, Viiulimängud, Nostalgiapäevad jt. aga olid ka suurejoonelised üritused Kuursaalis ja kõlakoja ümbruses, mis nüüd varjusurmas. Elu peab edasi minema, mitte toppama. Kas mäletad seda aega, kui talvist vaikelu ergastasid äripäevad? Kuhu nüüd need kadunud on? Arvan, et linna ja maakonna ettevõtted tuleksid julgesti välja ning seesugusele üritusele võiks ju julgesti kutsuda ka meie sõpruslinnade esindajaid. Linnapea muudkui räägib, et ettevõtluse elavdamiseks pole tal hoobasid. Siiski surub ta rinna ette, kui ütleb, et linn toetab baare rahaliselt, kui need kutsuvad mõne pundi esinema. On see ettevõtluse toetamine?… Loe rohkem »

ongi
7 aastat tagasi
Reply to  Simulaskile

Aga meil on ju kultuurivaldkonnas oma aselinnapea Liina Põld,miks me tema käest ei küsi,miks sisuliselt Haapsalu kultuurielu vaibumas on ja elu kuidagi edasi minna ei taha?!

...
7 aastat tagasi
Reply to  ongi

Miks jälle Liina Põld? Liinal muudki teha ja üldsegi, kas Sukles teda lubabki kultuuri lähedale?

Hardi
7 aastat tagasi

Uskumatud inimesed: arikkel kultuurisündmusest pöörata poliitikaks ja isake Savisaar ka osavõtjaks. Mis ajud teil on, kui tohiks küsida.

Gennadi Simulask
7 aastat tagasi
Reply to  Hardi

Pole küll loomaarst,aga kindlasti neil mingid ajud on.

to kübe
7 aastat tagasi

Ei saa,Bock ja Laua Viin on Eesti majanduse kaks alustala.

Kübe
7 aastat tagasi

Valimiskampaania on juba alanud? Minu hääl läheb küll sellele kes õlleaktsiisi tõusu läbi kukutab…

ee
7 aastat tagasi

Tubli mees,edu talle ja firmale.

Unesnôiduja
7 aastat tagasi

Täitsa lôpp kuidas mônedel on elueesmärgiks ainult viriseda siin. Mis teil viga on?