Täna lõppes Lõuna-Läänemaal suurõppus Orkaan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kaitseliidu õppus Orkaan (urmas lauri) (21)

Täna pärastlõunal lõppes Läänemaal Lihula ja Hanila vallas kolm päeva kestnud Kaitseliidu õppus Orkaan, kus harjutati nii kontrollpunktide rajamist ja mehitamist, avaliku korra tagamist, patrullimist kui ka määratud objektide kaitset.

Lääne maleva pealiku kolonelleitnant Rasmus Lippuri sõnul said Orkaanil kõik püstitatud õppe-eesmärgid planeeritud mahus täidetud.

"Harjutati läbi erinevaid stsenaariume erineva intensiivsusega. Kui õppuse teisel päeval olid sisekaitselised ülesanded koostöös politse- ja piirivalveametiga ja päästeametiga, siis täna, viimasel päeval eskaleerus olukord konventsionaalseks sõjaks. Selle vahe mõistmine on väga oluline ja seda harjutati," ütles kolonelleitnant Lippur.

Kaitseliidu Lääne-Eesti malevate õppust Orkaan korraldati tänavu juba üheteistkümnendat korda. Kokku osales harjutusel üle seitsmesaja kaitseliitlase põhiliselt Pärnumaa, Lääne ja Saaremaa malevatest, keda toetasid suuremate üksustega veel Rapla ning Läti vabatahtlikud riigikaitsjad. Lisaks osalesid õppusel politsei- ja piirivalveameti ning päästeameti töötajad ning mitmete kohalike omavalitsuste esindajad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nutumaik
7 aastat tagasi

Nàost sinised kaitsevàelased ,vanade rootsi automaatidega mòni mg ka sekka ,paar ajastarust vanarauada meenutavat sòidukit .Hirm tuli nahavahele!!!!Sellise tehnikaga peab moka venemaa suunal vàga maas hoidma.Usa vòiks almusest mòne Hummeri ja vàhe korralikuma automaadigi vapratele poistele kink8da.Sellise tehnikaga ei saa T34 legi vastu

Vesista edasi
7 aastat tagasi
Reply to  Nutumaik

aga sinusugusest seenetoksijast ei ole sellistki abi mis sellest vanast rootsi automaadist.

To nutumaik
7 aastat tagasi
Reply to  Nutumaik

Kahjuks jah…need vanad rootsi automaatid on kasutuses kaasaegses norra armees…rootsi armees…taani armees jne..Ja et ei saa T34 vastu…siis oled ikka asjast kaugel. Et sa nii loll oled sellepärast ei pea oma ala siin välja nutma.

Peipsi läänerannikult.
7 aastat tagasi

Kas separatistidele sai selge sõnum antud?