Tasuta bussisõit Läänemaal nõuaks 300 000 eurot

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Lihula buss (2)

Buss. ARVO TARMULA

Uue valitsuse plaan muuta bussisõit maakonnaliinidel kõigile priiks läheks Läänemaal maksma vähemalt 330 000 eurot aastas.

2015. aastal oli piletitulu Lääne maakonna kõigil liinidel, sh kaugliinidel kokku 330 000 eurot, mis moodustas vedaja tuludest 23 protsenti, ütles Lääne maavalitsuse osakonnajuhataja Merle Mäesalu.

Omavalitsused ja Läänemaa ühisgümnaasium maksid õpilasteveo eest juurde 144 000 eurot. Riik toetas bussiliiklust 961 000 euroga.

„Tasuta bussisõit on tore plaan. Teostatav on see ainult siis, kui antakse raha juurde,” ütles Merle Mäesalu.

„Igal juhul on reformi aeg Lääne maavalitsusele ebasobiv. Kuulutame välja uue liinivedude konkursi ja oleme ettevalmistused teinud teadmisega, et sõidu eest tuleb maksta. Me ei tea, kuidas tasuta sõit kusagil sõitjate hulka muudab,” ütles ta.

Tarmo Õuemaa

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
keegi
7 aastat tagasi

tasuta lõunaid meil ei pakuta.kuskile pannakse ju koguaeg juurde nii,et kõik maksame ise kinni

Jah
7 aastat tagasi

Aga aktsiisi tõus toob raha juurde ja see tuleks ju jagada omavalitsustele!

Tihke Libemokk
7 aastat tagasi

Tasuta asjad pole normaalses turumajanduses võimalikud.Vähemalt siiani- keegi teine maksab need oma maksudest kinni. Päris kummaline- meditsiinilt võetakse raha ära ja ravijärjekorrad on pikad,tasuta bussisõiduks on aga pappi küll. Äkki on üks põhjus see,et mõned keskerakondlased on bussifirmade omanikud ( Sarapuu näiteks) ?

juss
7 aastat tagasi

tasuta ja nõuab 300k euri? ei saa aru!

kõik kallimaks, kindel see
7 aastat tagasi
Reply to  juss

Pole ju raske aru saada. Kas siis tegelikult on olemas tasuta asju? Ei ole. Kui sõitjale on tasuta, siis keegi peab ometi selle kinni maksma. Lihtne ja loogiliune. See tasuta bussisõit on tänase valitsuse populistlik loosung, raha nõuab palju ja see tuleb meilt kõigilt enne välja pressida. Libe tee.

saag
7 aastat tagasi

See piletitulu 23% ongi enamasti teenitud ju kaugliinidel, seega maakonnaliinide tasuta muutmisel palju lisakulu ei teki. Kui arvestada ka väikese kokkuhoiuga, mis tekib piletimüügi kulude kadumisega, väike ajavõit peale selle, siis võiks ju asjal olla jumet.