Rannaküla ristmik saab valgustuse ja Palivere jalgrattatee

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Teedeehitus 2016 001

Maanteeamet parandab tuleval aastal liiklusohutust kolmes Läänemaa paigas. Foto Urmas Lauri.

aanteeameti kava kohaselt saab Rannaküla ristmik tuleval aastal parema valgustuse ja Palivere Oonga  suunas kaks kilomeetrit kergliiklusteed.

Rannaküla ristmikule, kus ristuvad Ääsmäe–Haapsalu–Rohuküla ja Keila–Haapsalu maantee, paigaldatakse 330 meetri ulatuses kaasaegset LED-maanteevalgustust.

Maanteeameti Haapsalu esinduse hooldeosakonna peaspetsialist Tiit Ruut ütles, et Keila suunal on valgustus kavas valgustus välja ehitada esimese kurvini, lisaks parandatakse ka Ääsmäe-Haapsalu maantee äärset valgustust.

Teise suurema objektina on maanteeametil kavas ehitada Palivere alevikust Oonga suunas kilomeetritele 0,95-2,47 jalgratta- ja jalgtee. Töö käigus korrastatakse ka ühissõidukite peatus.

Politsei ettepanekul paigaldatakse tuleval aastal Risti–Virtsu–Kuressaare maantee 40,6 – 42,7 kilomeetrile kaks kiiruskaamerat.

Maanteeamet on liiklusohtlike objektide ümberehitamise vajaduse määramiseks analüüsinuds toimunud liiklusõnnetusi ning sõidukite, jalakäijate ja jalgratturite liiklemisel tekkivaid konfliktolukordi. Arvestatud on ka maakondliku liikluskomisjoni, politsei, kohalike omavalitsuste ja liiklejate poolt esitatud liiklusohutust parandavaid ettepanekuid.

Lõppeval aastal korrastati Läänemaal kaks liiklusohtlikku kohta. Parandati Palivere viadukti alguses Palivere-Oonga tee ristmiku valgustust ning freesiti Uuemõisa sirgele enne Haapsalu piiri „põristid“.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments