Parvlaev Leiger on Gibraltari reidil paremat mereilma ootamas

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Gibraltar. Foto TS Laevad
Gibraltari kalju. Foto: TS Laevad

Hiiumaa liini jaoks ehitatud parvlaev Leiger on jõudnud Gibraltari Idareidile ning on seal parema ilma ootel ankrus.

Parvlaev Leiger jõudis eile öösel Eesti aja järgi kell 02.15 Gibraltari Idareidile ankrusse.

“Ilmaprognooside kohaselt enne järgmise nädala teist poolt edasiliikumise võimalus puudub,” teatas TS Laevad oma sotsiaalmeediapostituses.

Leigri järgmine planeeritav sihtkoht kütuse tankimiseks on Lissabon.

Parvlaev Leiger alustas Türgi laevatehasest Sefine koduteed 5. novembril. Eesti veeteede amet viis 3.-4.novembril läbi laeva meresõiduohutuse alase auditi ajutise meresõiduohutuse korraldamise tunnistuse ( ISMC) väljastamiseks ning kinnitas laeva vastavuse kehtivatele nõuetele. Eesti Vabariigi suursaatkond Ankaras väljastas laevale Eesti liputunnistuse.

Poolas Remontowa laevatehases ehitatav parvlaev Tõll väljus laupäeva hilisõhtul Eesti aja järgi kell 23 merekatsetustele. TS Laevad kapten-projektijuhi Guldar Kivro sõnul katsetatakse kõiki laeva süsteeme alates navigatsioonisüsteemidest kuni peamasinateni välja.

Uued parvlaevad Leiger, Tiiu, Tõll ja Piret on 114 m pikad, mahutavad 150 sõiduautot või 12 täispikka veoautot. Laevadel saavad olema päästevahendid 700 reisijale ning kahel tekil istekohti 500 reisijale.

Parvlaev Leiger hakkab kurseerima Rohuküla-Heltermaa liinil. Hiidlasi hakkab teenindama samuti Türgi laevatehases valmiv parvlaev Tiiu. Tõll ja Piret hakkavad kurseerima Virtsu-Kuivastu liinil ning neid ehitatakse Poola laevatehases.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vandaal
7 aastat tagasi

Ootab jääd? Et jääklassi katsetada

Tihke Libemokk
7 aastat tagasi
Reply to  Vandaal

Ma ei imestaks,kui pagula sealt katsetuse mòttes paar konteinert relvi ning nende kàsitlemist oskavaid pògenikke kaasa toob. Erinevus rikastab ning raha peab liikuma.

juss
7 aastat tagasi

Gibraltari sadamas ikka!

Hullumaja+puhvet
7 aastat tagasi

Muudkui luusib mööda suvitussadamaid !