Vormsi taotleb valitsuselt eristaatust

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Vormsi vallavanem Tanel Viks (arvo tarmula) (1)

Vormsi vallavanem Tanel Viks. Foto: Arvo Tarmula

Vormsi taotleb esimese väikesaarena valitsuselt eristaatust jätkata eraldi omavalitsusena.

„Üleeile panime taotluse teele,” ütles Vormsi vallavanem Tanel Viks. Kihnu, Ruhnu ja Muhu ei ole seda veel teinud. „Kui Vormsi vald asuks mandril, tulnuks ta liita juba eile, aga ta ei asu. Väikesaart võib liita nii palju, kui tahad. Saar jääb saareks. Liitmine ei muuda saare elu karvavõrdki,” ütles Viks.

Oktoobris korraldas Vormsi rahvaküsitluse, kus küsis oma elanike käest, kas Vormsi peaks jätkama üksi. Küsitlusel osales 30 protsenti elanikest, 93 protsenti leidis, et Vormsi peaks jätkama omaette. Elektroonilist hääletust ei korraldatud, hääletada sai vallamajas, samuti sai tellida valimiskasti koju.

Tanel Viks ütles, et elektroonilist küsitlust ei teinud nad meelega. „Lähtusime sellest, et kui saar ja saare tulevik on tähtis, siis tule ja ütle seda,” ütles Viks.


Samal teemal: "Haldusreformi keerises on kõige selgem Vormsi tulevik

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Triibik
7 aastat tagasi

Eks normaalsed inimesed tahavad ikka omi asju ise otsustada ja tore,et vàhemalt Vormsis arvestab vallavalitsus inimeste arvamusega. Riigi tasandil on otsustusòigus juba El i antud ja see nn. haldusreform on refi ràige katse vahendeid valimata kohalik otsustusòigus oma kàtte saada.

Haapsallane
7 aastat tagasi

Minu lugupinamine hr Tanel Viksile.