Lääne-Nigula inimesed toetasid internetiküsitlusel naabritega ühinemist

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Lääne-Nigula ühinemise rahvaküsitlus

Lääne-Nigula vallas toetas e-rahvaküsitlusel naabervaldadega ühinemist 49 inimest ja vastu oli 14.

Elektrooniline arvamuse andmine algas esmaspäeval kell 9 ja lõppes eile kell 20. Kokku hääletas internetis 63 Lääne-Nigula elanikku. „Osalusprotsent oli suhteliselt madal, aga see ei üllata. Näiteks Valgas hääletas umbes 0,7 protsenti elanikest,” ütles Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus. „Pealegi tuleb veel tavaline hääletus küsitluspunktides.”

Küsitluspunktid on Lääne-Nigula vallas avatud 18. novembrist 20. novembrini iga päev 9-17. Küsitluspunkte on viis – Taeblas vallamajas, Palivere raamatukogus ning Ristil ja Linnamäel teeninduskeskuses.

Lääne-Nigula küsis arvamust Kullamaa, Martna, Noarootsi ja Nõva vallaga ühinemise kohta. Elektrooniline hääletus tuleb ka Noarootsis. Ülejäänud kolm valda viivad rahvaküsitluse läbi ilma e-hääletuseta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ühinenu
7 aastat tagasi

Nime panemisel on ikka kõigil pere liikmetel sõnaõigus, mitte et naabrimees paneb vastsündinule nime ära ja nii ongi.

ühinenu
7 aastat tagasi

Ühinenud valla nime kohta ei ole küll ettepanekuid küsitud või olen millestki valesti aru saanud.

juhei
7 aastat tagasi

Vallalehest sai infot netihääletuse aegadest.Iseasi,palju on järgijaid vallatöötajatele,kes oleks siis absoluutselt kõigega nõus.Eks rohkem hääletasid vallaametnikud ise ja need,kel pakilisus koolimaja ehitusega tagant piitsutab.

Kuidas toetasid
7 aastat tagasi

kui pole keegi küsinudki arvamust?

ühinenu
7 aastat tagasi

Valla nimi peaks küll neutraalsem olema. Lääne-Nigula on üks kihelkond,aga valla territoorium algab Kasari jõest ja mööda mereäärt Padiseni välja.

vaatleja
7 aastat tagasi
Reply to  ühinenu

väga õige, aga otsustajad sellest aru ei saa

2. kodanik
7 aastat tagasi
Reply to  ühinenu

Et siis Kasari-Padise Näidisvald?

ninatark
7 aastat tagasi

Ja kui hääletusprotsent on nii madal, kas siis tulemus on üldse arvestatav? See on ju tsirkus! Asju, mida me muuta ei saa, nende pärast ei pea ennast ribadeks muretsema! Ja rahvas teab, et hääletusel ei ole mõtet. Suurvallad tulevad nii või teisiti, hääletusprotsent võib ka ainult 1 olla. Rahvas on kõigele käega löönud!!! Ja sellest on kahju…

prrrrr.....
7 aastat tagasi

Kullamaad & Noa-Rootsit ei võtaks isepäisuse tõttu.Martnat majanduse nõrkuse pärast.Nõva rahvas oli nõus,siis tuleb vastu võtta.Lihula hüljati—pole meelt mööda.Tuleb vastuhääl.Ja teadagi need -e-hääletused….Tegel’t liitutakse sundkorras,kuhu sa pääsed ja naabervaldasid on vaja kosida raha pärast.

?
7 aastat tagasi

Neid valdasid ,kus rahvahääletus vastu on,ei võtaks ma sisse.Selles osas on teadmatus ja seega ei saa ma ka hääletada adekvaatselt.

Metsaelanik
7 aastat tagasi

Kuidagi ebaaus poole pealt tulemused avalikuks teha.