Kinnisvarabüroo: Haapsalu korterid on taas kallimaks läinud

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eesti_10-2016
Haapsalu korterite hinnad tõusid oktoobris ligemale seitsme protsendipunkti võrra. Kaart: Uus Maa

Tehinguaktiivsus oktoobris langes, mis on erandlik, kuna varasematel aastatel on see võrreldes septembriga kasvanud. Kindlasti ei tasu veel ühe kuu baasil olulisi järeldusi teha, kirjutatakse kinnisvarabüroo Uus Maa oktoobrikuu kinnisvaraturu ülevaates.

“Küll aga tasub meil hoida silmad lahti seoses poliitiliste suursündmuste ja nende võimalike tagajärgedega nii Eestis kui maailmas,” tõdetakse ülevaates.

Maa-ameti andmetel toimus kogu Eestis 3873 kinnisvara ostu-müügitehingut, mis on 9,7% septembrist (oktoobrikuu jooksul täpsustatud andmetel) vähem. Aastavõrdluses langes tehinguaktiivsus 6,2%.

Haapsalus toimus oktoobris 28 kinnisvara ostu-müügitehingut, mis viimase 12 kuu lõikes on täiesti korralik tulemus. Maa-ameti andmete kohaselt langes tehingute hulk kuuga 6,7% samas kui aastataguse ajaga võrreldes tehti 16,7% enam tehinguid.

Kortereid müüdi 20 (septembris 21), mille ruutmeetri mediaanhinnaks kujunes 586 eurot. Kui kuuga tõusis antud näitaja 6,8%, siis aastaga suisa 32%.

Müüdi ka 4 eramut (septembris 3) ning 1 elamukrunt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sest
7 aastat tagasi

nüüd saab neid koos pabulatega

kuidas
7 aastat tagasi

selline informatsioon on tõene, siis tuleks teha avaldus või järelepäring vastavatesse asutustesse veendumaks asja seaduslikkuses. Meil on väga asjalik õiguskantsler Eestis olemas. Oli ju hiljuti linnavalitsuse teade, et pagulastele tõmmati pidurit, tekib siis küsimus , et kellele ta neid rendib, kui 3000 euri riigipoolset ei tule. Tahaks uskuda ,et ega ikka omaalgatuslikult ei saa smugeldajatega seda äri ajada.

Mati
7 aastat tagasi

Täpselt nii arvan ka mina ja nüüd need hullud ka veel.

konn
7 aastat tagasi

Kortereid ostab kokku “uusikoit” oma pagulaste jaoks.
Nädal tagasi oli artikkel selle teemaga seoses ja kommenteerimine keelatud.
Põhjusi pole raske leida.
Iga 5 liikmelise perekonna pealt maksab riik üle 3000€ üüritoetust.
Reaalne üürihind Haapsalus oleks 150-250€ kuus
uusikoit ostes 3-4 toalise korteri keskmise hinnaga 35-40 tuhande eest teenib korteri osturaha tagasi vähem, kui poolteise aastaga.
See äri on sama tulus nagu ka neil inimsmugeldajatel, kes neid nn pagulasi illegaalselt üle piiri toimetavad.

kuidas
7 aastat tagasi

keegi harjunud on, kas boileri või trassist sooja veega. Igal juhul on kulukam boileriga ,sest boiler vaja osta, siis teatud aja tagant karlakivist puhastada , see on kindlasti vajalik, muidu hakkab palju elektrit võtma kui küttekeha on katlakiviga kaetud.

Kommunist
7 aastat tagasi

Mul on lausa mitu broilerit ja olen rahul.

OO-LE
7 aastat tagasi

On teada tõde, et boiler soojeneb elektriga ja linna trassi soe vesi on odavam kui boileriga korteris. Pealegi on suurema pere puhul oht,et üks boileritäis ei võimalda kogu perel ühel ja samal päeval pesemist kui just pole väga suure mahuga boiler, mis omakorda võtab palju elektrit.

juss
7 aastat tagasi

mis asi on protsendipunkt? mitu protsendipunkti on üks protsent?

oo/
7 aastat tagasi

Mis boiler asjasse puutub?

juba
7 aastat tagasi

jälle esitatakse inimesi aktiveerivaid protsente. Kes on Haaps. praegu põhilised krt. ostjad , arvata võiks, et noored pered keda pank aktsepteerib ja kellel enne veel üldse pole oma korterit olnud. Üldiselt on pakutavad pinnad kehvas olukorras ja miinuseks boilerid sooja vee tootmiseks. Hea oleks teada ,mida mõeldakse selle all,,hoida silmad lahti seoses poliitiliste suursündmustega ja võimalike tagajärgedega nii Eestis , kui välismaal,,,

no
7 aastat tagasi
Reply to  juba

müügiturg on suunatud Koit Uusile!