Parvlaev Leiger teeb vahepeatuse Sitsiilias

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Leiger Messinas 2016-11-09 16.34.53
Hiiumaa liini jaoks ehitatud parvlaev Leiger on jõudnud Sitsiiliasse ning teeb oma esimese vahepeatuse Messinas. Kaart: marinetraffic.com

5. novembril alustas parvlaev Leiger Türgi laevatehasest Sefine koduteed. TS Laevad OÜ võttis reedel, 4.novembri õhtul Türgi laevatehaselt Sefine ametlikult laeva vastu.

Viimased meeskonnaliikmed saabusid laevale juba oktoobri viimasel päeval. Enne väljasõitu varustati laev kütuse, vee ja toiduainetega ning toimusid vajalikud õppused.

Enne Türgist lahkumist väljastas Eesti Vabariigi suursaatkond Ankaras laevale Eesti liputunnistuse.

Teekond Türgist Eestisse võtab orienteeruvalt kolm kuni neil nädalat ehk laeva võib Eestisse oodata novembrikuu viimastel päevadel või detsembri alguseks. Täpne kuupäev sõltub ilmastikutingimustest ja vahepeatustest. Esimene punkerdamispeatus on Messina väinas. Sinna jõudis Leiger täna.

Laev registreeritakse Eesti laevaregistris Eestisse saabumisel.

Uued parvlaevad on 114 m pikad, mahutavad 150 sõiduautot või 12 täispikka veoautot. Laevadel saavad olema päästevahendid 700 reisijale ning kahel tekil istekohti 500 reisijale.

Parvlaev Leiger hakkab kurseerima Rohuküla-Heltermaa liinil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tihke+Libemokk
7 aastat tagasi

Kulla 09.05, paberid saab kiirelt korda, aga refikas uus ei jòua kòigile nii kiirelt kortereid leida. Erinevus rikastab.

Herbert+ving
7 aastat tagasi

Kas pagulaste pealelaadimine ja otse siiatoomine ka kava ette näeb nii ju palju odavam üks tee kaks asja korraga!

prügikoll
7 aastat tagasi

114 on Marinetrafficus ju

to prügikoll
7 aastat tagasi
Reply to  prügikoll

Leiger on jah 114 , aga vaata Tõllu – 125 meetrit !

prügikoll
7 aastat tagasi
Reply to  to prügikoll

kirjaviga ehk

tige+kala
7 aastat tagasi

Huvitav et tõll on marinetrafficu andmetel 125 meetrit pikk !

Volli͈,+saarlane.
7 aastat tagasi
Reply to  tige+kala

Väga lihtne seletus on sellele asjale.

Nii Tõll, kui ka Leiger on LMG 150-DE aga LMG 150-DE pole mitte midagi muud, kui Väinamere sadamate jaoks kiiruga lühemaks tehtud ja tavalise diisikütte peale viidud LMG 165-DEG

http://www.lmgmarin.no/designs/ferries/219/lmg-165-deg

Neid ehitatavaid laevu projekteeritakse ehitamise käigus ja Poolas pole dokumentatsiooniga järgi jõutud – paberite järgi on asi ikka kümme meetrit lühemaks saagimata LMG 165-DEG.