Olev Peetris valitsuskriisist: sotside ja IRLiga luurele ei läheks

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Ridala volikogu opsitsioon

Olev Peetris (keskel) Ridala volikogus. Arhiiv

„Eks ta üks tsirkus on,” ütles valitsuskriisi kohta Ridala volikogu esimees Olev Peetris (IRL, kandideeris kohalikel valimistel Keskerakonna nimekirjas).

Peetrise sõnul võib olla õige, et valitsus vahetub, sest Reformierakond on pikalt valitsenud.

„Vähe imelik on see, et koalitsioonipartnerid need hauakaevadjad on. Ka neil lasub ju vastutus. Eks see sea riigi usaldusväärsuse kahtluse alla. Tahame kangesti riiki mängida, aga ei kuku välja. Samas pole Keskerakond kaua valitsenud.- las proovivad.” ütles Peetris.

Peaminister Taavi Rõvase otsuse kohta ise mitte tagasi astuda, ütles Peetris: „Kui koalitsioon peab, siis kukub umbusaldus läbi. Kui koalitsioonist keegi üle hüppab, on asjad veel imelikumad. Sotse ja IRLi see heas valguses ei näitaks. Mina koos nendega igatahes luurele ei läheks.

Võimaliku uue peaministri kohta ütles Peetris, et IRList ta kedagi peaministri kohal ei näe – hall mass, pole kedagi karismaatilist. Ka sotside seast ei osanud Peetris kedagi nimetada.

„Võib-olla Jüri Ratas inimese ja isiksusena, kui Keskerakond võimaluse saab,” pakkus Peetris.

Valitsuse vahetumise kohta ütles Peetris: „Kui ma panen end tavainimese rolli, siis mind ei huvita. Poliitikuna – mis oleks parem variant? Kõik lubavad, lubavad maad ja ilmad kokku, aga välja kukub nagu alati. Tegusid pole. Võib-olla olekski õige, kui Keskerakond saaks valitsema, näeks, kas siis tuleb midagi välja.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
7 aastat tagasi

Olevil ei tule kunagi kellegagi luurele minna sest ta peab kojamehe kohta otsima.

.
7 aastat tagasi

No täpselt, “igatahes.” Ma läheksin sellest volikogust ainult ühe mehega luurele. Ja mis loom see “tavainimene” jällegi on? Selles häda ongi, et meil peavad kõik end kõvadeks poliitikuteks, mitte inimesteks.

igatahes
7 aastat tagasi

jah, ühed müüvad tibladele elamislubasid , teised üritavad meist pedesi teha

läänlane
7 aastat tagasi

IRL-iga seondub kohe maaelu hävitamine ja Estonia huku müsteerium.

........??????
7 aastat tagasi

Peetris ometi üks kord vist ütlesid midagi sellist ,mis on täielik sinu tegelik elu ja käitumis maneer .Ega sinuga ükski Ridala elanik ka luurele ei lähe.

.........................
7 aastat tagasi

Olevi poliitkarjääri tippehetk oli siis, kui ta kuulus Respublica ridadesse ja oli, täsi küll lühikest aega, Järva-Jaani vallavanem. Kahju, et ta nüüd on kibestunud sama partei suhtes, kes talle sellist karjääri võimaldas

Juhhaidii
7 aastat tagasi

Peetris ütleb väga konkreetselt, et temaga luurele ei läheks. Ma ei saa temast aru – paigutab ennast IRL-i nimekirja, kandideerib keskerakonnas ja heidab kokku reformikatega. No ei saa aru. Peetris oma käitumisega on võimeline võimu nimel maha müüma ükskõik kelle oma lähikondlastest.

seesuuret
7 aastat tagasi

Kõik korraldub ümber.Kallis Peetriseke,ei saa olema enam erakondi vanaldasel moel.

...
7 aastat tagasi

Ridalas oli ju sama olukord