Virtsu tõusis Läänemaa lumeliidriks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lumikate 7 nov
Lumekaart. Kaart: Riigi Ilmateenistus

Täna hommikul oli Läänemaal kõige rohkem lund Virtsus.

“Virtsu kandis on palju lund,” nentis Läänemaa riigimaanteid hooldava Leonhard Weiss Viater Ehituse teemeister Tarvo Kuldkepp ja lisas, et riigiteedel praegu lume tõttu probleeme ei ole.

Viie päeva jooksul on lumekihi paksus Virtsus kasvanud poole võrra – viielt sentimeetrilt kümne sentimeetrini. Lääne-Nigulas mõõdeti 2. novembril lumekihi paksuseks 9 sentimeetrit, täna hommikul oli lund seal sentimeetri võrra vähem.

“Probleeme meil ei ole,” kinnitas Hanila abivallavanem Martin Tee. “Valla masinad lükkasid teed lahti, erilist tuisku ei paista, kaebusi pole.”

Nädalavahetusel sadas kõige rohkem lund Saaremaal. Saare idaosas on lund kohati paarkümmend sentimeetrit. Tugev kirdetuul puhus Virtsu-Kuivastu liinil kurseerivad parvlaevad pooleks päevaks kai äärde.

Kirdetuul puhus korraks ka merevee madalaks. Eile õhtul langes veetase Rohukülas korraks 62 sentimeetrini alla keskmise. Parvlaev St Ola küll kurseeris, kuid täit koormat ta peale võtta ei saanud. Täna hommikuks on veetase tõusnud 34 sentimeetrini alla keskmise, homseks peaks meri tõusma 15 sentimeetrini alla keskmise, ennustab TTÜ meresüsteemide instituut.

Pidev lumesadu jätkub ilmateenustuse andmeil Põhja-Läänemaal veel kuni homme õhtupoolikuni. Lõuna-Läänemaal öösel lund ei saja, hommikul hakkab aga taas lund sadama, sadu kestab pärastlõunani.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments