Tsahkna vallandas tagasikutsumislaine

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

margus tsahkna f: merilin

Margus Tsahkna tegi riigikogulaste tagasikutsumisega riigiettevõtete nõukogudest otsa lahti. Foto Merilin Kaustel-Lehemets

Õiguskantsler Ülle Madise seisukohale tuginedes vallandas rahandusministri ülesannetes tegutsenud sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna täna riigikogulaste tagasikutsumiste laine riigiettevõtete nõukogust.

Postimehe andmetel kutsus Tsahkna (IRL) seitsme riigiettevõtte nõukogust tagasi seitse riigikogulast: Remo Holsmeri ja Toomas Kivimägi AS Liinirongid nõukogust, Valdo Randpere AS Eesti Loots nõukogust, Peep Aru AS EVR Cargo nõukogust; Meelis Mälbergi AS Eesti Teed nõukogust; Kalle Pallingu OÜ Eesti Keskkonnauuringute Keskuse nõukogust ning Laine Randjärve  SA Tallinna Tehnoloogiapark TEHNOPOL ja AS Eesti Loto nõukogust.

Tsahkna eeskujule järgnes keskkonnaminister Marko Pomerants (IRL), kes kutsus keskkonnauuringute keskuse nõukogu liikme kohalt tagasi Kalle Pallingu.

BNSi teatel on sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Jevgeni Ossinovski teinud erakonna teistele ministritele ettepaneku kutsuda nende haldusalade riigiasutuste ja -firmade nõukogudest riigikogu liikmed tagasi.

Ettepanekut järgiski kultuuriminister Indrek Saar, kes lisaks riigikogu liikmetele Aivar Sõerdile (SA Eesti Riiklik Sümfooniaorkester nõukogu), Lauri Luigele (SA Tehvandi Spordikeskus nõukogu), Deniss Boroditšile (Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutuse Meie Inimesed), Viktoria Ladõnskajale ja Igor Gräzinile (SA Vene Teater nõukogu) ning Krista Arule (SA Teater Vanemuine nõukogu) kutsus enda haldusala sihtasutuste nõukogu liikmete kohalt tagasi ka keskkonnaminister Marko Pomerantsi ja maaeluminister Urmas Kruuse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tited
7 aastat tagasi

POPULISM! Kas see päästab erakonna? Näis.

otsi lolli
7 aastat tagasi

puhas populism, oma joped pannakse sinna ikka

Tihke Libemokk
7 aastat tagasi

Vàhemalt ùks aus ja julge mees ūle pika aja. Maffiavòimule Eestis on tulnud lòpp ning on aeg avatud nimekirjadele ! ? Maakeeli – Riigikogusse saab hààltearvu alusel. Mitte saja hààlega.