Nõvalt tehti ühinemislepingusse üks ettepanek

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Deiw Rahumägi

Neljapäeval lõppes Nõval ettepanekute ja vastuväidete tegemine ühinemislepingule Lääne-Nigulaga. Saadeti üks ettepanek, mida ei saa aga arvestada, ütles Nõva vallavanem Deiw Rahumägi (pildil).

„Viimasel päeval tuli üks ettepanek, et Nõva kool peaks põhikoolina jätkama kolm volikogu koosseisu. Praegu on lepingus, et põhikool on Nõvale tagatud järgmise volikogu aja lõpuni,” ütles Deiw Rahumägi. „Seda ei saa arvestada, sest juriidiliselt on see ebapädev. Iga volikogu teeb oma otsused ise.”

Laupäeva hommikul Nõva koolimajas peetud ühinemislepingu teemalisel avalikul arutelul vallavanema sõnul ühtegi ettepanekut lepingusse ei tehtud. „Aur läks sellele, kas peaks ühinema Lääne-Nigulaga või Harjumaa poole, aga selles osas on volikogu juba otsuse Läänemaa kasuks teinud,” ütles ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
lohutaja
7 aastat tagasi

No ei saa mina aru, mida need Nõva omad kogu aeg tahavad. Selgelt ju kirjas, võõrad saavad sadama, omadele jääb surnuaed. Igaühele siis midagi.

nii
7 aastat tagasi

kui iga volikogu teeb oma otsused ise siis kuidas on “praegu on lepingus, et põhikool on Nõvale tagatud järgmise volikogu aja lõpuni” täiesti sobiv aga “ettepanek, et Nõva kool peaks põhikoolina jätkama kolm volikogu koosseisu” on juriidiliselt ebapädev? Deiwi jaoks liiga keeruline teema?

eks ta ole
7 aastat tagasi

nojah 🙁
asi lõpebki sellega, et kool pannakse juba esimese aasta järel kinni, küll härra Kampmann oma Oru kooliga selle läbisurumiseks põhjuse leiab ja tema juba oskab. mina oma last isegi surmaähvardusel sinna kooli panema nõus pole, pigem tuleb tõesti ära kolida nagu tulihingelised Lääne-Nigula pooldajad soovitasid … aga õnneks või kahjuks neil pooldajatel endal kooli- või lasteaialapsi peres pole, seega on neile see võõras mure, peaasi et buss Tusarist kell 8 ikka läheks (pole vahet kuhu, kellaaeg oli oluline)