Iloni Imedemaal algab illustratsioonikursus

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Illustratsioonikursus Iloni ImedemaalNovembri keskel algab Iloni Imedemaal aprillini kestev illustratsioonikursus, mille käigus saab teadmisi illustratsioonikunsti kujunemisloost ja õpitakse tehnilisi lahendusi päris oma raamatu illustreerimiseks.

Kursusele on eelkõige oodatud 14-18-aastased kunstihuvilised noored, kuid osaleda võivad ka täiskasvanud. Koolitajaks on kirjanik ja illustraator Annely Lember.

Iloni Imedemaa juhataja Anne Suislepa sõnul sai kursuse korraldamise idee alguse iga-aastaselt Ilon Wiklandi nimelise noore kunstniku preemia konkursilt. „Konkursile saadetud illustratsioonitööde põhjal oleme märganud vajadust anda noortele võimalust illustratsioonitehnikate õppeks. Seda Eestis kahjuks eriti kusagil põhjalikult ei pakuta,“ lisas Suislep.

„Seetõttu korraldamegi Iloni Imedemaal kõigile huvilistele – põhikooli vanemast astmest kuni täiskasvanuteni – viis kuud kestva illustratsioonikursuse. Ühtlasi on see noortele hea võimalus end ka sel aastal juba väljakuulutatud uue konkursi tarvis täiendada,“ sõnas Suislep.

Koos hakatakse käima laupäeviti 14.–17. Esimest korda saadakse kokku 19. novembril.

Kursus lõpeb osalejate illustratsioooninäitusega Iloni Imedemaal.

Illustratsioonikursus maksab õpilastele 15 ja täiskasvanutele 25 eurot. Hind sisaldab materjale.

Kursusele saab registreerida 16. novembrini Iloni Imedemaa kassas. Kohtade arv piiratud.

Kursuse toimumist toetavad Eesti Kultuurkapital ja Hasartmängumaksu Nõukogu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Epp
7 aastat tagasi

Väga-väga äge!