Täna algas Lõuna-Läänemaal küsitlus ülikiire internetiühenduse soovijate väljaselgitamiseks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Erik Hanson valguskaabel 043
Valguskaabli põhivõrgu paigaldamine. Foto: Urmas Lauri

Käimas on küsitlus, et saada teada, milliste hooneteni DigiTee projekti käigus valguskaabel viia. Küsitlus toimub 1. novembrist 31. detsembrini.

Täna algas Pärnumaal küsitlus ülikiire internetiühenduse soovijate väljaselgitamiseks. Küsitluses saavad osaleda ka Lihula ja Hanila valla elanikud, sest need vallad ühinevad koos Varbla ja Koonga vallaga Lääneranna vallaks, mis saab osaks Pärnumaast.

Aasta lõpuni kestev küsitlus viiakse läbi selleks, et täpsemalt välja selgitada, millistes majades soovitakse kasutada lairibateenuseid – ülikiire internet, digitelevisioon koos paljude lisateenustega, suhtlus- ja meelelahustusteenused – ning kuhu tuleb lairibaühendus ehitada.

„Kutsume üles kõiki huvilisi, kes soovivad ülikiiret internetiühendust, küsitluses osalema,“ teatatakse DigiTee veebilehel.

Küsitluse käigus saadud andmete põhjal alustatakse võrkude planeerimist. See tähendab, et lairibavõrku ei ehitata kõikide küladeni või majadeni, vaid ainult sinna, kuhu seda soovitakse ning kus see kohe kasutusele võetakse. Seepärast on oluline, et kõik soovijad oma info edastaksid.

Projekti eesmärk on ühendada DigiTee piirkonnas lairibaühendusega kõik kodud ja ettevõtted, kes seda soovivad.

DigiTee projekt hõlmab tervet Pärnumaad ning Hanila ja Lihula valda Läänemaal. Nende valdade elanikud ja ettevõtted saavad märkida, millisele aadressile nad internetiühendust soovivad saada.

Neile, kes liituvad DigiTee lairibavõrguga kohe võrgu väljaehitamise alguses, on orienteeruv liitumistasu suurus 300 eurot. Kõikidel hiljem liitujatel tuleb tasuda liitumistasu vastavalt ühenduse tegelikele väljaehitamise kuludele. XXInfo laekub DigiTee toimkonnale võrgu esialgseks planeerimiseks.

Küsitluses saab osaleda siin.


Samal teemal: "Pärnakad viivad Lihula 21. sajandisse"

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Digiteega soovib liituda ligemale 7000 pärnumaalast | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] kaa: "Täna algas Lõuna-Läänemaal küsitlus ülikiire internetiühenduse …" […]

Mann+maalt
7 aastat tagasi

Ikka tahaks täpselt teada, mis selle 300 eest just saab ja palju tuleb veel maksta ja milline on kuutasu? Pension ongi ca 300 ju!! On mingi soodustus ka maainimestele? Mis lisateenuseid see lihtne maainimene ikka vajab? Kas need on kohustuslikud või saab igaüks oma suva järgi lepingu koostada lasta? Veel terve rida küsimusi kindlasti, enne kui hinge Digi Teele müün.

Ääremaalt
7 aastat tagasi

Tahtmine on üks asi, aga minu arust kulutused selle kiire internetiühenduse saamiseks ei piirdu ainult selle 300 EUR liitumistasuga. Küsitluse põhjal hakatakse minu arusaama järgi planeerima juurdepääsuvõrku ja leidma ehituseks finantseerimisvõimalusi. Kindlasti nõutakse ka seal oma osalust, mis olenevalt baasvõrgu sõlmede asukohast võib olla väga erinev. Riiklikus projektis oli küll, et ühenduspunkt peab olema võrgule lähemal kui 1,5 km. Vaatan EstWIn-i lairiba võrguarengu kaarti, siis Pärnumaal on valmis lairiba, ELA sinised jooned , pea igas ääremaa punktis. Vaata, et mereni välja. Lõuna-Läänemaal näen punase joonega ehitamisel olevat ainult Salevereni ja Virtsuni, sealt mööda rannikut ühendus Pärnumaa võrguga. Ülejäänud Läänemaa rannikuala… Loe rohkem »