Keskerakonna toetus tõusis oktoobris 25 protsendini

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Edgar Savisaar. Foto. Arvo Tarmula

Eesti populaarseim partei oli oktoobris Keskerakond, mille toetus tõusis septembriga võrreldes viie protsendipunkti võrra 25 protsendini, selgub uuringufirma TNS Emor BNS-i tellimusel läbi viidud erakondade toetuse uuringust.

Reformierakonda toetas oktoobris 22, Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) 17, Vabaerakonda 15, Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda (EKRE) 10 ning Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) 8 protsenti küsitletutest. Reformierakonna toetus septembriga võrreldes ei muutunud, SDE toetus langes 2, Vabaerakonna toetus tõusis 3, EKRE toetus langes 3 ja IRL-i toetus 1 protsendipunkti võrra.

Parlamendivälistest erakondadest toetas Erakonda Eestimaa Rohelised oktoobris 3 protsenti küsitletutest, mida on 1 protsendipunkti võrra vähem, kui septembris.

Valitsuskoalitsiooni toetus oli oktoobris 47 protsenti ehk kolme protsendipunkti võrra väiksem kui septembris. Oma eelistust ei osanud öelda 19 protsenti küsitletutest.

Kokku küsitles TNS Emor 14.-19. oktoobrini vastajate kodudes ja veebiintervjuude teel 987 valimisealist kodanikku vanuses 18-74 aastat.

Erakondade reitinguprotsendid näidatud nendest vastanutest, kellel on erakondlik eelistus, seega “ei oska öelda” vastanute protsent elimineeritakse. Antud andmete näitamise viis muudab erakondade reitinguprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega. Seega võimaldab antud andmete esitamine näha erakondade võimalikku osakaalu riigikogus, kui valimised oleks toimunud uuringu küsitlusperioodil ja antud kandidaatide valikuga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
aga
7 aastat tagasi

Mind huvitab,mis see toetus Läänemaal on?

Kulla maa(mees)
7 aastat tagasi
Reply to  aga

KARILAID LÄKS ÄRA, NÜÜD ON 0

Tiia
7 aastat tagasi

Ja see töus ei ole kindlasti mitte
Savisaare teene,vaid rahvas usub,
et löpuks saab vöimule nooremad
erakondlased.Selle töestuseks oli
ka Kersti Sarapuu vöit. 5.novembri
kongressil toetame köik Jüri Ratast.Tahame näha erakonna ühtsust
ja edasiminekut,mida Savisaare
juhtimisel ei tule enam mitte
kunagi.