Heinamaal peetud heite- ja tõukevõistlusel tegi pikima kettakaare Kaaro Saatmäe

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

kaare saatmäe

Võistluse pikima kettakaare tegi Kaaro Saatmäe. Foto: Siive Knäzena 

Lõuna-Läänemaa noored kergejõustikuhuvilised lõpetasid võistlushooaja Läänemaa ja Pärnumaa piiril Paatsalus. Aktiivne lapsevanem Jüri Saatmäe oli koduheinamaale rajanud korraliku tõuke- ja heiteringi. Just sellistes heades tingimustes ta meie noori ka võõrustas. Selle piirkonna hooaja viimasest kergejõustikuvõistlusest võtsid osa spordinoored Lihula, Virtsu, Kõmsi ja Vatla koolidest. Kavas olid kuulitõuge ja kettaheide.

Võistluspäeva parima tulemuse eest hoolitses oma koduhoovis heitnud 14aastane Kaaro Saatmäe, kes heitis ühe kilogrammist ketast 39.75. Ta parandas täpselt kuu aega tagasi Pärnus heidetud marki üle nelja meetri. See tulemus annab Eesti 2016. aasta poiste B-klassi edetabelis 15. koha.

Allex Rummel heitis 21.01. Kaaro õde Kulla Saatmäe heitis tüdrukute C-klassis 0,6kilogrammist ketast uueks isiklikuks rekordiks 23.59.

Poiste A-klassi võitja oli Ainar-Sten Junker. Ka tema 1,5kilose heitevahendiga saavutatud 30.02 on noormehe uus isiklik rekord. Poiste C-klassis võidutses Mart Mikiveer. Tema tulemuseks 1kilose kettaga oli 18.69.

2007. aastal sündinud Hugo-Jan Rummel heitis 0,6kilogrammist ketast 15.87. Ka see on suurt kiitust väärt.

Kuulitõukes sai tütarlaste A-klassis esikoha Õnnela Lilleoja tulemuga 7.92. Tema tõukas 4kilost raudmuna. Kulla Saatmäe sai siin kirja 2kilose kuuliga tõugates 8.01. Sama raske oli kuul ka 11aastasel Geron Noorel, kes tõukas 7.38. Poiste B-klassis tõukas Kaaro Saatmäe 4kilose kuuliga 9.90.

Huvitav oli ka lastevanemate ja treenerite võistlus. 7kilost raudmuna tõukas kõige kaugemale Jüri Rummel, tulemus 9.25. Jaanus Getreu suutis 8.26, ning Jüri Saatmäe ja Vaido Noor vastavalt 7.47 ja 7.38. Kettaheites sai Jüri Saatmäe kirja parimal katsel 26.17 ja Jüri Rummel 24.10.

Kõikidele osalejatele olid auhinnaks Lihula gümnaasiumi tööõpetuseõpetaja Marek Tammemägi poolt valmistatud puust medalid. Lisaks kostitas võõrustaja sportlasi värskelt valminud õunamahlaga.
Võistlus „Hanila heited” on Lõuna-Läänemaa JK jalgpallitreeneri Jaanus Getreu ja lapsevanem Jüri Saatmäe poolt ellu kutsutud noorte kergejõustikuvõistlus. 

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments