Nõva vallavanema kohtuprotsess jätkus tunnistajate ülekuulamisega

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Deiw Rahumägi kohtuprotsess 014

Nõva vallavanem Deiw Rahumägi (paremal) kohtupingis. Foto: Urmas Lauri

Täna jätkus Haapsalu kohtumajas tunnistajate ülekuulamisega kohtupidamine Nõva vallavanema Deiw Rahumäe üle, keda süüdistakse ametiauto kuritarvitamises ja vallale rahalise kahju tekitamiseks.

Volikogu aseesimees ja revisjonikomisjoni liige Tarmo Heinleht ütles kohtule, et Rahumäe poolt täidetud sõidupäeviku täitmine jättis soovida. Rahumägi on varem Lääne Elule öelnud, et täitis toona tõesti sõidupäevikut ebatäpselt, kuid sellega omateada midagi kriminaalset korda ei saatnud. Peale tema andsid tunnistusi veel mitmed Nõva vallavalituse ametnikud ja volikogu liikmed.

Tunnistajad jätkasid, et peale ebatäpse sõidupäeviku täitmise on Rahumägi ületanud talle omistatud kütuse kuulimiiti. 2014. aastal oli kuulimiidiks 160 eurot. Sama aasta detsembris kergitati seda 250 euroni. Isiklikke sõitude tarbeks tangitud kütuse eest tuli vallavanemal maksta omast taskust.

Rahumägi selgitas hiljem, et tema ametiautot kasutati veel Nõva valla eakate külastamiseks ja tutvumiseks värskelt pinnatud teedega. Seoses sellega kasutas Rahumägi võimalust ja küsis tunnistusi andvalt Nõva valla arengu- ja planeeringu spetsialistilt Aidi Heinlehelt, kas ta mäletab, mis autoga käidi vallateid üle vaatamas. Heinleht vastas, et seda tehti vallavanema ametiauto ehk punase Škodaga.  

Revisjonikomisjoni esimees Ilme Peedoson tuvastas Rahumäele arusaamatuks jäänud arvutuskäiguga, et vallavanem tegi vallale kahju 1700 euro ulatuses. Hiljem asja uurima hakanud uurija selgitas välja, et kahju suurusjärk jäi 800 euro piirimaile. Rahumägi tasus 2015. aasta alguses vallale 1700 eurot. Seda, et Rahumägi on vallale tekitatud kahju hüvitanud, on kinnitanud ka Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm.

„Ausalt, ma olin vihane ja maksin neile selle 1700 eurot,” ütles Rahumägi. „Praegu seisab minu raha lihtsalt vallavalitsuse arvelduskontol.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ausmees
7 aastat tagasi

„Ausalt, ma olin vihane ja maksin neile selle 1700 eurot,” ütles Rahumägi.

Ja poleks keegi uurinud, varastaks veel tänagi? Ja kelle tagant? Vallarahva tagant, kes juhtumisi on 90% ulatuses pensionärid. Tase!

juss
7 aastat tagasi
Reply to  ausmees

Tänu sellele, et enamus vanad inimesed, polegi tal pasunat kortsu löödud!

statistika
7 aastat tagasi

väitel on kõige suurem korruptsioon just kohalikes omavalitsustes, sest annab partei ameti, annab ka “jumala “staatuse karistuseta igasugu “imesi” teha

eks ta ole
7 aastat tagasi

ettevõtjana oleks ma sellise alluva ammu lahti lasknud, kes tööülesandeid ei täida. aga teisest küljest, kui mingi kohustus (sõidupäeviku täitmine) antakse, tuleb seda järjepidevalt kontrollida. antud juhul oli võimalus “üle lasta” ja teades milline suli meie vallavanem eelmistes kohtades on olnud, ei imesta, et seda kohe ära kasutama tõttas …
ja temale nii omaselt viriseb nüüd, et teda ei mõisteta ja tehakse liiga (seda oleme siin juba mitmeid kordi kuulnud)

MARGUS OLLEMA
7 aastat tagasi

Eks lastakse võtta veel viimast , käsi peseb kätt.

Ain
7 aastat tagasi

Küllap ta ikka oskab täita, võib-olla ei tahtnud, mis sa sinna ikka kirjutad..

juss
7 aastat tagasi

Naljakas, et vallavanem ei oska sõidupäevikut täita!

juuli
7 aastat tagasi

kes teisele auku kaevab see ise sisse lendab

Huvitav
7 aastat tagasi

teada, kas tõesti kõik vallavanemad maksavad ise oma tööle ja koju sõidu kinni, mitte ei usu. See vajaks uurimist.

Mati
7 aastat tagasi

Haiged kohtumõistjad !

Peedoson
7 aastat tagasi

pole kunagi rehkendust osanud ja Tarmo Heinleht on lihtsalt alaarenenud , räägib seda ,mida ema käseb ,

Tarmo Heinleht
7 aastat tagasi
Reply to  Peedoson

Räägi mis jutt ja s*** mis s**t See pole ka jutt ega midagi.