Maakonnaliinid hakkavad Pivarootsi sõitma vaid ettetellimisel

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Pivarootsi+tuulik_Foto Peeter Pung

Pivarootsi Tuulik. Foto: Peeter Pung

Maakonnaliinid nr 19/1 ja 31/2 hakkavad Pivarootsi peatuses peatuma vaid siis, kui selleks eelnevalt soovi avaldatakse, sest reisijad kasutavad seda ülimalt harva, teatas Lääne maavalitsus.

"See tähendab, et soovijatel tuleb peatusesse sõit tellida teavitades bussifirmat sellest eelneval tööpäeval," selgitas 
Lääne maavalitsuse ühistranspordi vaneminspektor Külliki Kübar. "Pivarootsi peatuse teenindamiseks kulub ühes päevas 10 lisakilomeetrit ja seetõttu ei ole selle igapäevane teenindamine otstarbekas."

Maakonnaliinid nr 19/1 Lihula – Pivarootsi – Vatla – Kõmsi – Lihula ja nr 31/2 Lihula – Salevere – Virtsu – Pivarootsi – Vatla – Lihula lõpetavad igapäevaselt Pivarootsi peatuse teenindamise 24. oktoobrist 2016.

"Pivarootsi peatusest bussile minemiseks tuleb reisijal oma sõidusoovist bussifirmat teavitada eelneval tööpäeval. Pivarootsi peatusesse sõitmiseks piisab reisijal bussijuhi teavitamisest bussi sisenedes," lisas Kübar.

Vastav info on kirjas nimetatud maakonnaliinide uutes sõiduplaanides, peatuses asuval infotahvlil ja riikliku ühistranspordiregistri veebilehel www.peatus.ee.
Bussifirma L&L AS infotelefon on 5661 2705, infotelefon on avatud tööpäeviti kell 08.00-16.00.

Hanila valla koduleht ütleb, et 01.01.2016 rahvastikuregistri seisuga on Pivaroootsi külas 17 elanikku. Majapidamisi on 15.

Pivarootsi küla on tänaseks oma kauni looduse, puhta õhu ja mere läheduse tõttu väljakujunenud turismi- ja suvituspiirkond. Piirkonda on soetanud omale suvekodu mitmed tuntud inimesed.

2012. aastal sai auklik ja tolmav kruusatee tolmuvaba katte.

Pivarootsis tegutsevad mitmed turismiga seotud ettevõtted: Pivarootsi Tuulik, Pivarootsi mõis-turismitalu, Pivarootsi õppe- ja puhkekeskus ning Pivarootsi lastelaager.

Pivarootsi Tuuliku peremees Peeter Pung võttis uudise vastu kurvalt ja pettunult. "Talvel on kindlasti liikumist vähem, aga suvel on ju müttamist küll," märkis ta.

Pivarootsi mõisa ja Kangru talu ettevõtjad peavad hobuseid, lambaid ja lihaveiseid, et hoida korras ja säilitada rannaniidud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vandaal
7 aastat tagasi

Bussijuht päästeamet mõlemad sõidavad välja helistamise peale võiks ametid liita -jälle kokkuhoid

maali
7 aastat tagasi

hm,a kui ma teatan eelmine päev,et tahan sõita,aga hommikuks olen haige vmt,mis siis?

Arvos
7 aastat tagasi
Reply to  maali

Siis tullakse koju järgi ja lohistatakse bussi peale:D.

Altperekalju
7 aastat tagasi

Huvitav mis moodi juhtidele palgamaksmine käib kui nädalas korra või kaks vaja sõita siis sõitku need kes selle jaburuse välja mõtlesid lihtsam on töötu olla sama raha eest!

Arvos
7 aastat tagasi
Reply to  Altperekalju

Mis pläma sa ajad?