ÖöKEATi võitsid Katseliidu noored

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 16

Neljapäeva hilisõhtul Haapsalus maha peetud esimese öise ohutusalase võistlusmängu Kaitse end ja aita teist (KEAT) võitis kodutütarde ja noorkotkaste võistkond.

Kella poole kahesa paiku startis linna eri paigus asuvaid kontrollpunkte otsima üksteist võistkonda. Osales olid noortevõistkonnad Kullamaalt, Orult, Noarootsist, Vormsist ja Haapsalust. Et vormsilased muud moodi poleks võistlusele pääsenud, tõid saare vabatahtlikud merepäästjad noored kaatriga saarelt mandrile ja viisid võistluse lõppedes ka tagasi. Noorte kõrval asus võistlustulle ka kolm täiskasvanute võistkonda.

Et tegemist oli ohutusmänguga, olid ka paljud kontrollpunktide ülesanded seotud ohutusega. Nii sai proovida pöörlevas autos istumist ja suitsusukeldumist, tiirus püssi lasta ja päästeveste selga panna. Kuid muuhulgas tuli ka demonstreerida ka oma tantsuoskust, näidata teadmisi ja oskust õiget infot leida. Just laskmine ja autos pöörlemine oli paljude võistkondade lemmikpunktid.  

Võistlusmängu ühe peakorraldaja, Sirje Treimani sõnul jälgiti ka seda, kuidas võistkonnad pimedal ajal kontrollpunktide vahel liikudes end nähtavaks tegid. 

Võistlus lõppes enne südaööd, mil võistkonnad kogunesid Haapsalu algkooli suppi sööma ja tulemusi ootama. Esimest korda peetud võistluse võidu ja klaasist meene viis koju kodutütarde ja noorkotkaste võistkond, juhendaja Kaidi Sits. Tühjade kätega ei lahkunud ükski osaleja.

Kui Sirje Treiman osalejalt uuris, kas nad nad jäid võistlusega rahule, kostis üksmeelne: „Jaaa". Samasugune vastus kõlas ka küsimusele: „Kas järgmisel aastal teeme uuesti?”   

Haapsalus saadi idee sedalaadi võistluse korraldamiseks Järvamaalt, kus ööKEATid on toimunud juba viis aastat. Ka seal on tagasiside olnud väga positiivne.

Samalaadset 6. klassidele mõeldud ohutusalast võistlusmängu Kaitse enda ja aita teist on Läänemaal kevadeti korraldatud juba 2010. aastast.

Fotod Arvo Tarmula

ÖöKEAT. Tarmula0101 ÖöKEAT. Tarmula0102 ÖöKEAT. Tarmula0103 ÖöKEAT. Tarmula0104 ÖöKEAT. Tarmula0105 ÖöKEAT. Tarmula0106 ÖöKEAT. Tarmula0107 ÖöKEAT. Tarmula0108 ÖöKEAT. Tarmula0109 ÖöKEAT. Tarmula0110 ÖöKEAT. Tarmula0111 ÖöKEAT. Tarmula0112 ÖöKEAT. Tarmula0113 ÖöKEAT. Tarmula0114 ÖöKEAT. Tarmula0115 ÖöKEAT. Tarmula0116

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments