Nõva-Variku tee saab mustkatte tuleval aastal

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vaisi–Kuijõe maantee 11,5 km pikkune kruusateelõik Varikult Vaisi ristmikuni saab mustkatte tuleval aastal.

„See on kaheaastane objekt, tänavu ehitasime purustatud kruusast aluse, tuleval aastal, nii kui ilmad võimaldavad, saab tee mustkatte,“ ütles maanteeameti Lääne regiooni ehitusosakonna projektijuht Urmas Robam ja lisas, et samamoodi, kahe aasta jooksul, saab korda ka Ollimäe–Koluvere 3,9 km pikkune teelõik.

21,5 kilomeetri pikkune Vaisi–Kuijõe maantee (riigitee nr 16150) sai Keila–Haapsalu maanteest kuni Varikuni mustkatte umbes 30 aastat tagasi. Selle ehitas toonane Haapsalu TREV.

Nõukogude aja lõpus seati eesmärk, et kõik kolhoosikeskused peavad rajoonikeskusega olema ühendatud tolmuvaba teega. Et toonase Nõva kolhoosi kontor paiknes Varikul, sai Variku rahvas juba kaheksakümnendate lõpus tolmust vabaks.

Nõva sai mustkattega tee alles viis aastat tagasi, kuid Variku ja Nõva vaheline tee tolmab siiani.

Järgmisel aastal kavatsetakse Läänemaal rekonstrueerida Risti–Virtsu–Kuivastu–Kuressaare maantee 8,5 kilomeetri pikkune Kõmsi–Virtsu teelõik (riigitee nr 10, km 56,481–64,962) ning ületuleval aastal Keila–Haapsalu maanteel 10 kilomeetri pikkune lõik Seljakülas (riigitee nr 17, km 44,694–54,891).


Vt ka: „Läänemaa tänavune suurim tee-ehitus tuleb Nõval


Fotod: Urmas Lauri

Nõva-Variku tee (5) Nõva-Variku tee (11)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments