Saarlased laevafirma tegevusest nördinud, vedaja süüdistab ilma

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Parvlaev Ionas (3)
Parvlaev Ionas Virtsu sadamas. Foto: Urmas Lauri

Saaremaa suurim spordisündmus jäi laevafirma käitumise tõttu ilma suurest hulgast pealtvaatajatest, peab nüüd lappima auku ürituse eelarves ja üritab end uppumisest päästa, kirjutab Saarte Hääl.

TS Laevad põhjendab rallipubliku kahanemist tormise ilmaga. Olgugi et see liiklust ei takistanud.

Rallit korraldava Saaremaa Ralli MTÜ esindaja Einar Soe sõnul ei taha ülemäära dramaatilisi toone võtta, kuid hinnang parvlaevaliikluse mõjule, mis puutub Saaremaa rallisse, on ühene: “Katastroof!” Esialgse hinnangu kohaselt tuli mandrilt Saaremaale rallit vaatama ligikaudu 40% vähem rahvast kui mullu. Mandrilt tulijad moodustavad aga rallipublikust väga suure osa.

Veel reede hommikul edastas Praamid.ee Facebooki leht infot, et tuleb tugev tuul ja järjekorrad võivad kujuneda pikaks. Mida ei tulnud, oli tuul, aga ka rallihuvilised. Einar Soe sõnul vestles ta laevafirma esindajatega korduvalt ja palus neil mitte paanikat külvata.

TS Laevade pressiesindaja Sirle Arro pidas kurja juureks tormist ilma. “Loodame, et nii ralli korraldaja kui ka hea ajakirjanik panid tähele, et nädalavahetusel oli Eestis torm, tugev tuul ja muutlik ilm, mille tõttu oli laevaliiklus häiritud,” ütles Arro. Tema sõnul tegid kaptenid otsuseid igal konkreetsel ajahetkel. Arro sõnul jagati infot küllaldaselt.

Edasi vt Saarte Häälest

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Volli, saarlane
7 aastat tagasi

Selles kajastuses pole ju üldse kirjas pealkirjas kajastatut!

Nõrdimust tekitab see, et TS Laevad rikub majandus- ja taristuministri määruses “Piletihinnad ja sõidusoodustused avaliku teenindamise lepingu alusel teostataval liiniveol Kuivastu-Virtsu, Rohuküla-Heltermaa ja Sõru-Triigi parvlaevaliinidel” § 5 kehtestatud nõudeid.

https://www.riigiteataja.ee/akt/127012016008

Pöörduks sellel teemal kellegi poole aga KELLE?

Lahendus on ju ette teada — selle asemel et sundida endale alluvat äriettevõtet täitma määruses sätestatud korda, muudab minister varsti oma määrust.