Suur-Lossi tänavale tuleb korralik kõnnitee, algkooli kõrval kaob parkimisvõimalus

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

img_0016.jpg

Haapsalus Suur-Lossi tänaval käib teeremont, pärast mida muutub seal liiklemine koolilastele ja ratastooliinimestele ohutumaks.

Haapsalu linnavalitsuse linnakeskkonna osakonna juhataja kohusetäitja Sirli Vaksmanni sõnul ehitab hanke võitnud OÜ TAVT 22. oktoobriks umbes 60-meetrisele osale Suur-Lossi tänavast allalastud kõnnitee, millel saaks ratastooliga ohutult sõita. Seni on sanatoorse kooli ja taastusravihaigla patsiendid pidanud liiklema otse sõiduteel.

Algkooli kõrvale tehakse sillutis, mis takistab autode parkimist. "Seal oli (Suur-Lossi tänava ja algkooli vahelise) ülekäiguraja ümber suur plats, millel käis anarhiline parkimine. Lapsevanemad tõid hommikuti lapsi kooli ja lasid seal autost maha. See kõik oli jalakäijale ohtlik," rääkis Vaksmann. "Uus lahendus on lastele oluliselt ohutum."

Teele otsustati rajada ka sadeveekanal, mida esialgu plaanis ei olnud.

"Kui oleks lihtsalt kõnniteed korda teinud, siis poleks vihmaveel olnud enam võimalik tee pealt maasse imbuda," ütles Sirli Vaksmann.

Remondi tähtaeg on 22. oktoober ja see läheb maksma igikaudu 40 000 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
...
7 aastat tagasi

Kuidas sellest aru saada, kui aselinnapea rääkis 20.juuli LE-s, et 20 000 euroga saab teha 200 meetrit kõnniteed. Nüüd raha kaks korda rohkem , aga kõnniteed saab kolm korda vähem korrastatud.

zx
7 aastat tagasi

Mis praeguse ilmaga viga teha? Suvel ju Linn inimesi täis.

no
7 aastat tagasi
Reply to  zx

Suur-Lossi tänaval vaevalt et rohkem kui kooliajal

*
7 aastat tagasi

aga miks seda kõike suvel tehtud ei saanud?

Mari
7 aastat tagasi

See lahendus tundub päris napakas. Kõige lihtsam on peatumine hoopis ära keelata.

Tolle
7 aastat tagasi

Tuleb aru saada, et eri suundades tagurdamine tegi selle koha ohtlikuks. Ohtlik on ka praegune vanakino ees olev parkla. Kes sealt tipptunnil välja keerab, on ohtlik teel sõitjale. Mida vähem seal ristmiku läheduses parkimisvõimalusi on, seda ohutum. Ka Põhikooli juures ei saa parkida ja mitmes suunas manööverdada. P.S. ma ise toon ka last autoga hommikuti algkooli.

aga
7 aastat tagasi

Kui aselinnapea Linna Põld oma lapse ülekäigurajal autost välja laseb,kas see ei ole ohtlik?

ott
7 aastat tagasi

Ei saa aru, miks tänav nii kitsaks tehakse.

Arvos
7 aastat tagasi

Haigelt kitsaks aetakse Sadama tänav selles kohas. Kui kellegi lollusi turvalisuseks nimetatakse, siis on asi kummaline.

Aksel
7 aastat tagasi

Elage need 15 minutit päevas üle. Ärge virisege!

Kix
7 aastat tagasi

See mis hommikuti seal kooli juures toimub on ebanormaalne. Autod peatuvad kooli ees oleva ülekäiguraja ees, lasevad oma lapsed autost välja ja ootavad kuni nad nende ees olevt ülekäigurajalt üle lähevad ja kooliuksest sisse astuvad- seni aga peavad teised inimesed passima nende taga ja lihtsalt ootama. Vahest on selliseid vanemaid seal 2-3 järjest kes sama asja kordavad. Ajuvaba.

mina teeks sama
7 aastat tagasi
Reply to  Kix

Et siis nagu, ärge tassige mingeid lapsi kooli, ärge passige ja oodake, kuni nad turvaliselt uksest sisse jõuavad???????? Küll me oleme tigedad ja mõistmatud.

juss
7 aastat tagasi

auto tuleb parkida nõuetekohaselt, titt näpu otsa ja tipa- tapa kooliuksest sisse! kui keeruline see siis on?

Nuhjah
7 aastat tagasi
Reply to  juss

Häda on selles, et pole seal kohti, kus nõuetekohaselt parkida.

juss
7 aastat tagasi
Reply to  Nuhjah

Siis pargitakse kaugemale! Ei saa inimene nii äpu olla!!!

Nuhjah
7 aastat tagasi
Reply to  Nuhjah

Nu miks? Samahästi võiks ka vabalt selle 20 sekundit ära kannatada, kui laps on autost väljas ja üle ülekäigu raja läinud. Ei saa ju nii saamatu olla?