Nõva volikogu istung lükkus teist korda edasi

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

nõva rahvaküsitlus

Nõva rahvas tegi oma ühinemisvaliku, kuid volikogu ei ole seda siiani kinnitanud. Arvo Tarmula

Eile õhtul toimuma pidanud Nõva vallavolikogu istung lükati teisipäevale. Istung oli niigi juba nädala võrra hilisemaks seatud.

“Volikogu istung lükkus veelkord edasi, kuna kõik volinikud ei saanud reedel erinevatel põhjustel osaleda,” ütles Nõva vallavanem Deiw Rahumägi.

Volikogu istungi päevakorras oli ka otsustamine, kummale ühinemispartnerile Nõva vald ei ütleb. Nõva peab seni ühinemisläbirääkimisi Lääne-Harjumaal ja Põhja-Läänemaal.

Septembris korraldas vald rahvaküsitluse, millest võttis osa enamik valla elanikest ja milles ülekaalu said Lääne-Nigulaga ühineda soovijad. Küsitluse tulemused ei ole volikogule ühinemispartneri valikul siiski kohustuslikud arvestada.

“Täna veel oleme ühinemise ajagraafikus, aga teisipäeval peaks küll volikogu ühinemispartneri osas ära otsustama,” ütles Rahumägi.

Esialgu pidi volikogu istung toimuma veel nädal varem, kuid see määrati 7. oktoobrile, et volikogu liikmetel oleks piisavalt aega istungi materjalidega tutvuda, selgitas Nõva volikogu esimees Peeter Kallas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
No
7 aastat tagasi

Rahvas on oma sõna öelnud ja jääb loota, et volikogu ka seda otsuse tegemisel arvestab.

siilipoiss
7 aastat tagasi

Kui rahvaküsitluse tulemusena pannakse paika haldusjaotus väga pikaks ajaks tulevikus, siis vähemalt võiks küsitlus olla aus ja tulemused kallutamata(eelkõige ilma sotstöötaja karvase käeta).

SOS
7 aastat tagasi

Appi, appi. Kas Nõva tulevik jääb tõesti paarisaja “seniilse” pensionäri (sotsiaaltöötaja lemmikväljend) otsustada ?

kohalik
7 aastat tagasi
Reply to  SOS

kardetavasti 🙁
samas need “seniilsed” pensionärid ei oleks sugugi nii seniilsed kui meie kallis sots.töötaja sellele kaasa ei aitaks

hehh
7 aastat tagasi

Kahjuks seadus ei näe ette, et suvilate omanikelt ka tulumaksust osa jookseks vastavasse omavalitsusse ning hääleõigus ka puudub. Statistiliselt on värske uuring tehtud kuhu suunda liigub valdav osa sõidukeid.

aap
7 aastat tagasi

Mina ka ei tea,kuhu see rist panna….Kuid volikogu esimees lubas teha rahva arvamuse järgi!

urmas
7 aastat tagasi

Niisuguse küsitluse tulemusi ei tohikski arvesse üldse võtta, sest puudub igasugune läbipaistvus ja usaldus selle küsitluse läbiviimisel. Kuidas näiteks tagati see, et 5-liikmelisele perekonnale saadetud sedelid on kenasti täidetud iga pereliikme enda poolt, mitte et riste ladus parasjagu kodus olev 1 inimene? Paljud Nõva sissekirjutusega inimesed ei ole keset nädalat Nõval kohapeal ja ei pruukinud ise risti tõmmata. Samuti on kahtlustäratav niivõrd suur osalusprotsent, isegi kohalikel valimistel ei ole see läbi ajaloo veel nii kõrgele küündinud? Kas tõesti ka liikumisvõimetud pensionärid vedisid Laimi postkasti juurde või vallamajja oma sedelit postitama? Harjumaa pool on avalikult teatanud ju, et ametlik(id-kaardi või passiga)… Loe rohkem »

Ats
7 aastat tagasi
Reply to  urmas

Mis sa irised

millimallikas
7 aastat tagasi
Reply to  Ats

Vaata Ats, igalühel on õigus oma arvamusele, selleks kommentaarium ju ongi. See, et sinu arvamus ei ühti esimese kommenteerijaga on juba sinu enda isiklik asi ja oma tujusid pole siin tarvis eksponeerida. Mina kohalikuna olen Urmasega nõus, mitte mingil viisil ei ole võimalik anonüümse küsitluse tõepärasust tagada, sellepärast ei tohigi selliseid tulemusi mitte seadusena võtta vaid pigem nagu vallavanemgi ütles “kohalike eelistuse teada saamiseks”.

eks ta ole
7 aastat tagasi
Reply to  millimallikas

mina samamoodi olen kohalikuna urmasega täiesti nõus, üks asi on küsitluse usaldusväärsus aga teine ja mitte vähem oluline on see, et meie valla 2 otsa mõtlevad erinevalt, hoopis tõesema küsitluse tulemuse saaks siis kui eraldi vaadataks Nõva ja Variku inimeste arvamusi.