Lääne Elu paberleht neljapäeval, 6. oktoobril

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

lel0610001

Sukles ja Uus leppisid kokku pagulaspausis

Haapsalu linnapea Urmas Sukles ning Koit Uus ja Innar Mäesalu MTÜst Pagula leppisid teisipäeval kokku, et sel aastal enam ühtegi pagulasperet vastu ei võeta. Sukles ja Uus kohtusid Haapsalu linnavalitsuse kirja pärast. Sukles saatis eelmisel nädalal sotsiaalministeeriumile teate, et Haapsalu pole valmis rohkem pagulasi vastu võtma.

Osmussaarlaste järeltulijad ostsid saarel krundi

Esimest korda on Osmussaare rootslastel saarel krunt, mis neile kuulub ja kuhu peaks lähiaastail kerkima külaühingu maja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Eesti+Mees
7 aastat tagasi

Kaitseliidus on mehed kuidagi väga närvilised..

2. kodanik
7 aastat tagasi
Reply to  Eesti+Mees

Kaitseliidus on kõigil närvid korras. Ei ole mõtet seda apoliitilist organisatsiooni sellesse jaburdusse segada.

Riho
7 aastat tagasi

Rahvas peab ühinema, et lõpetada see värdide toomine meie koju!!! Need tegelased ei integreeru kunagi siia ühiskonda, liiati on potentsiaalseks terroriohuks meile ja meie lastele.

elanik
7 aastat tagasi

Sellel aastal pagulasi ei tule? Seda aastat meile on jäänud veel ca 3 kuud. Sooviks teada,palju lõppkokkuvõttes on plaanis Haapsalusse pagulasi paigutada, ärgem unustagem,et need sigivad ka hullemini kui kassid põõsa all.

olaf
7 aastat tagasi

Väike paus siis. Vastuolulised isikud eemaldada. Nende hulgas võib ka praegune linnapea olla + mõned ametnikud ja linnakodanikud. Asemele lojaalsed isikud – pugejad, sotskommud jms.

kont
7 aastat tagasi

Täitsa lõpp. Ainul 2kuud ja 24 päeva on jäänud aasta lõpuni. Sukles on ikka väga halb läbirääkija, sest argumente selles asjas küllaga. Esimene argument on juba see, et kogu Eesti kvoot 550 pagulast on Haapsalus ületatud 3 kordselt. Linn moodustab 0,8% Eesti elanikkonnast ja sel juhul oleks see 5 nn pagulast. Meil on neid juba 15 või 16. Kui palju on pagulasi Kuressaares, Viljandis, Rakveres, Jõhvis, Narvas või Pärnus? Vist Rakveres ja Viljandis on kummagis üks prekond. Peale Haapsalu on meil ka muid kohti nagu Linnamäe, Taebla või Lihula. Miks peavad härrased pagulased kõik Haapsalu kesklinnas tasuta elama. Meil enda… Loe rohkem »

Siegfried der Volsung
7 aastat tagasi

Ainult talupojad ilma hariduseta ütleksid mida ma just lugesin.

kirves
7 aastat tagasi

mis teil pagulaste vastu on? eided

saag
7 aastat tagasi
Reply to  kirves

polegi midagi nende vastu. Tahaks neid rohkem veel aga näed sukles ja pagula ei suuda neid kohale tuua nii palju. Mulle küll meeldiks kui kogu linn räägiks araabia keelt ja veetorni asemele ehitatakse nende pühakoda. Nii ootan juba seda päeva kus üle linna kõlaks palvuse kutsed ja poes müüdakse ainult halal toitu. Nii hea on elada šhariaadi järgi ja omada 10-t naist.

Kübe
7 aastat tagasi

Sel aastal pagulasi ei tule aga 1 jaanuar jätkame uue hooga ehk midagi ei muutu.

to küsimus
7 aastat tagasi

Lugesid ka? Sukles on senini veel Haapsalu linnapea, mitte ühendvalla, mille nimi Läänemaa vallavanem.

küsimus
7 aastat tagasi

Kas ajalehe vahendusel saame teada, et kogu pagulasküsimuse reguleerimine Läänemaal on kolme mehe otsustada? Ehk on sõnastus sattunud kehv?