Taani ajaloolane tegi apsaka tõttu Kaljulaidist Eesti presidendi juba enne hääletust

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kaljulaid presidendiks

Ekraanitõmmis veebilehelt http://www.guide2womenleaders.com/

Täna hommikul hakkas Facebookis levima link viitega veebilehele maailma olulisematest naisjuhtidest, kus Kersti Kaljulaid oli juba enne hääletuse algust riigikogus nimetatud Eesti Vabariigi presidendiks.

Veebilehte www.guide2womenleaders.com peab Taani ajaloolane Martin Iversen Christensen, kes on töötanud ajakirjanikuna, tõlgina ja mitmel Euroopa Liiduga seotud ametikohal Brüsselis.

Huvi maailma naisliidrite vastu tekkis tal enda sõnul juba lapsena, kui ta luges sellistest kuulsatest riigijuhtidest nagu Elizabeth I, Katariina Suur, Maria Theresia.

Täna hakkas Facebookis liikuma link ja ekraanitõmmis jaotusest, kus on kirjas naispresidendid. Lehe viimane kanne andis teada, et Eesti Vabariigi president on Kersti Kaljulaid. Selle info levimise ajal polnud hääletamine riigikogus veel alanud. Mõistagi olid inimesed segaduses ja hakkasid levima konspiratsooniteooriad, et Kaljulaidi isikus oli juba palju varem kokku lepitud. 

Christensen selgitas Lääne Elule, kuidas see juhtuda sai.

“Tavaliselt peetakse ainukese valikuna 90% hääletajate poolt esitatud presidendi kandidaati automaatselt ka valituks,” vastas Christensen.

Küll aga märkis ta, et info üleslaadimine enne reaalseid valimistulemusi toimus vea tõttu, millest ta sai teatavaks alles pärast seda, kui Lääne Elu ajakirjanik küsimusega tema poole pöördus. Christensen selgitas, et valmistas info ette, et see täna õigel hetkel ja võimalikult kiiresti avaldada, paraku läks see tema veebilehele aga üles juba laupäeval.

Christensen selgitab oma veebilehel, et peamiselt hangib ta oma hobi jaoks infot internetist, aga teda aitavad selles ka inimesed, kes on tema hobist teadlikud.

Christensenil on magistrikraad ajaloos, Kesk-Aasia uuringutes ja ärijuhtimises. Ta on lõpetanud Syddanski ülikooli, Boğaziçi ülikooli Istanbulis, Groningeni ülikooli Hollandis ja Handelshøjskoleni Kopenhagenis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Iff
7 aastat tagasi

😀

Iff
7 aastat tagasi
Reply to  Iff

Martin Iversen Christensen of Brussels is European Representative to the Board of ILGA World and was male co-chair of ILGA-Europe 2007-2013. He joined the GLISA board in 2012.

Iff
7 aastat tagasi
Reply to  Iff

Ühine nimetaja on Brüssel millegipärast..:)

läänlane
7 aastat tagasi

3. september oli laupäev, 3.oktoober aga esmaspäev- midagi on selles selgituses väga nihu.

K
7 aastat tagasi

Laupäeval ei olnud 3.september!!!!

ja
7 aastat tagasi

tegelikult seal ju “Kaljulai” ja lapsi vaid kaks….

kodanik 2
7 aastat tagasi

Mis nüüd siis saab, õudne jama ju!!! Üks belglane ei tea üldse, kes see Kajulaid sihuke on. Kohutav.

Anonüümne
7 aastat tagasi

-Lehe viimane kanne andis teada, et Eesti Vabariigi president on Kersti Kaljulaid. Selle info levimise ajal polnud hääletamine riigikogus veel alanud.-

Hääletamine EI OLNUD veel alanud, kuid info juba üleval. Ning juba laupäeval.

3.september ongi laupäevane päev. Seega oli onu juba teadlik, kes valitakse.

Unesnôiduja
7 aastat tagasi

Nonoh – “Christensen selgitas, et valmistas info ette, et see täna õigel hetkel ja võimalikult kiiresti avaldada, paraku läks see tema veebilehele aga üles juba laupäeval” – lehe muutmise kuupäevaks on aga hoopis 3. september. Eks taanlane kasuta siis valet kalendrit ka… Farss on täielik.

Nui
7 aastat tagasi
Reply to  Unesnôiduja

..kusjuures arvutiprogramm paneb update kuupäeva ise, automaatselt…

Rain
7 aastat tagasi

Kaljurannast ei saanud küll presidenti nagu pealkirjas kirjas on.
Pealkiri ja sisu ei lähe kokku kohe üldse. 🙂