Ivari Padar: sõidueksami tegemise võimalus peab maakonna keskustes säilima

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Ivari Padar

Ivari Padari sõnul pole ta kuulnud ühtegi argumenti, miks peaks sõidueksami tegemiseks tulevikus ühest maakonna keskusest teise sõitma. Foto: arhiiv.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liige ja maaelukomisjoni esimees Ivari Padar tervitab maanteeameti otsust säilitada kõik teenindusbürood maakonna keskustes, kuid ta rõhutas, et sõidueksami tegemise võimalus peab samuti maakonna keskustes säilima.

„Täna on mõistlikust lahendusest puudu vaid üks samm. Siiani ei ole ma kuulnud ühtegi selget argumenti, miks peaks A- ja B-kategooria sõidueksami tegemiseks tulevikus ühest maakonna keskusest teise sõitma,“ ütles Padar.

Ta tõi näiteks, et võimalus sooritada sõidueksamit võib olla oluline argument noorte koolivalikul, kuna eelistama hakatakse suuremaid keskusi kust saab korraga nii kooli lõpudiplomi kui ka juhiload.

Padar märkis, et riiklike teenuste reformimise eesmärk peab olema tänaste maakonna keskuste tugevdamine ja seal teenuste kättesaadavana hoidmine. „Eksamineerijate roteerumine on igati aktsepteeritav aga sõidueksami tegemise võimalus peab maakonna keskustes säilima.“

Maanteeamet teatas juuli alguses, et käivitab oktoobris tsentraalse eksamikeskuse, mis tähendab, et A- ja B-kategooria sõidueksamit saab ülejärgmisest aastast senise 17 teenindusbüroo asemel teha kuues linnas. Kriitikat pälvinud muudatusi põhjendas amet sooviga tõsta eksamineerimise kvaliteeti, ühtlustada ootejärjekordi ja vähendada korruptsiooniriski.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments