Läänemaa JK U10 jalkapoisid tulid Kiili Cupil kolmandaks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kiili Cup

Foto: erakogu

 

Eelmisel pühapäeval Kiilis toimunud 2007. sünniaastaga poiste jalgpalliturniiril tulid Läänemaa Jalgpalliklubi noored jalgpallurid tublile kolmandale kohale.

Turniir toimus Kiili gümnaasiumi muruväljakul ning läbiviijaks oli aastaid FC Flora ridades, kuid sellest sügisest Saku Sportingus treenerina tegutsev Paul Kask.

Turniiril osales kuus võistkonda ning kõik mängisid kõigiga läbi. Seega oli võimalus saada viis head mängupraktikat andvat kohtumist.

Esimeseks vastaseks said Läänemaa poisid JK Poseidoni. Tegemist on võistkonnaga, kellega ka Eesti noorte meistrivõistlustel ühistel turniiridel mängitud sai. Tulemuseks 9:0 LJK kasuks.

Teine kohtumine peeti FC Heliose eakaaslastega. Ka sellest mängust tuli ülekaalukas 9:1 võit.

Kolmandaks mängupartneriks tulid Nõmme Unitedi poisid ning skooriks 6:0 läänlastele. Neljas mäng oli Nõmme Kaljuga ning selles jäädi napilt 2:1 alla. Võidu andis vastasele sel korral õnnetu käega mäng Läänemaa värava all, millest saadud penalti vastane sisse lõi.

Viimases mängus kohtuti Tallinna Kalevi klubis treenivate poistega. Ka selle mängu lõppseisuks jäi 2:1. Kahjuks oli ebaõnne ka selle mängu võiduväravas, kui Läänemaa mängija oma värava all peaga palli väravavahi suuna lükkas ning pall oma õnnetult väravas maandus.

Kokku teenisid Läänemaa JK tublid poisid 9 punkti, mis andis auhinnalise kolmanda koha.

Üllatuslikult lõid LJK poisid turniiril kõige rohkem väravaid, koguni 26. Samal ajal lõi turniiri võitja Nõmme Kalju vaid 16 väravat.

Samuti suudeti Läänemaa poistele endale kõige vähem väravaid lüüa ning seetõttu valiti väravat kaitsnud Sander Jaaska turniiri parimaks puurilukuks.

Turniiril poisse toetamas käinud lapsevanem Riina Karnau nentis, et tegelikult oli tema silmis tegemist kullahõngulise pronksiga.

Võistkonda esindasid Tõnu Robert Rand, Ron Evan Krüner, Morten Ristmägi, Karl Kikas, Mathias Zimmer, Sander Jaaska, Heinrich Püss, Rovien Laitamm, Hardi Vinkelberg ja Jan-Martti Kaljuvee.

Erakordselt tore oli ka see, et poistele oli kaasa elama tulnud suur hulk vanemaid ja tuttavaid, kes ei pidanud paljuks veeta tore sügisene pühapäev palliplatsi ääres.

Kuigi tegemist on veel vanuseklassiga, kus tulemustele liigselt tähelepanu panna ei ole soovitav, annab igasugune positiivne kogemus ja uus medal või karikas ala harrastamisel indu juurde.

U10 poisse on kaks hooaega treeninud Läänemaa JK treener Triin Vellemäe, kes igapäevaselt juhib telemarketingi ettevõtet ja tegutseb treenerina põhitöö kõrvalt.

Treeneri sõnul tegid poisid oma tublidusega toreda kingituse. Suur oli ka tema üllatus, kui peale viimast Kiili Cupil peetavat mängu kogu võistkond, igal mängijal roos näpus, treenerit tänas.

Oktoobris algavast uuest hooajast jätkavad tublid jalkapoisid oma pallimänguoskuste täiendamist Läänemaa Spordikooli treener Mart Pulsti käe all.

Triin Vellemäe
Läänemaa JK

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments