Rahvusvaheline muusikapäev toob tasuta kontserte ka Läänemaale

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Laupäeval, 1. oktoobril tähistatakse rahvusvahelist muusikapäeva ja selle puhul leiab üle kogu Eesti aset suurejooneline muusikapäeva kontserdiprogramm.

„Fookus on peamiselt klassikalisel muusikal, aga kuulda võib ka pärimust ja jazzi,“ ütles muusikapäeva trüki- ja sotsiaalmeedia juht Nele Volbrück. Enam kui 150 kontserti leiab aset nii linnas kui ka maal, rohkem ja vähem ebatavalistes kohtades. Kõik kontserdid on kuulajale tasuta ning ükski maakond ei jää tähelepanuta.

Läänemaal toimuvad kontserdid Haapsalu neuroloogiline rehabilitatsioonikeskuses, Haapsalu raudteejaamas, Uuemõisa mõisas, Lihula kultuurikeskuses, Dirhami külalistemaja konverentsisaalis ja Risti põhikooli esisel platsil.

Läänemaal astuvad üles Kristjan Kannukene ja Henri Zibo ning Kaitseväe orkester dirigent Peeter Saani juhendamisel.

Rahvusvaheline Muusikapäev

  • 1. oktoober on Rahvusvaheline Muusikapäev. Eesti Muusikanõukogu korraldab sel puhul 2013. aastast suurejoonelist tasuta kontsertide programmi, mille raames kõlab ühel päeval elav muusika üle terve Eestimaa. Muusikapäev tutvustab muusikuid ja pakub vahetuid muusikaelamusi. Kontserdiprogramm kutsub märkama muusika rolli ja olulisust meie igapäevaelus. Muusika kõlab sel päeval nii traditsioonilistes kontserdisaalides kui ka ootamatuis paigus. Muusikapäev on laiaulatuslik heatahte projekt, kus nii muusikud kui kontserdipaigad ühinevad vabatahtlikkuse alusel.

Muusikapäeva programm maakondade kaupa on nähtav siin.

Tasuta kontserdid Läänemaal 1. oktoobril

  • 11.00 – Haapsalu neuroloogiline rehabilitatsioonikeskus – Kristjan Kannukene (vokaal, kitarr, vioola), Henri Zibo (akordion)
  • 12.00 – Haapsalu raudteejaam – Kaitseväe orkester, dirigent Peeter Saan
  • 14.00 – Uuemõisa mõis – Kristjan Kannukene (vokaal, kitarr, vioola), Henri Zibo (akordion)
  • 15.00 – Lihula kultuurimaja – Kaitseväe orkester, dirigent Peeter Saan
  • 16.00 – Dirhami külalistemaja konverentsisaal – Kristjan Kannukene (vokaal, kitarr, vioola), Henri Zibo (akordion)
  • 16.30 – Risti põhikooli esine plats – Kaitseväe orkester, dirigent Peeter Saan

 

 

Muusikapäeval esinejad Läänemaal

Kristjan Kannukene (vokaal, kitarr, vioola), Henri Zibo (akordion) Henri-Zibo_Kristjan-Kannukene1-e1472129178149-300x300

  • Kristjan Kannukene (laul, kitarr, vioola) jõudis eestlaste teadvusesse tänu saatele “Eesti otsib superstaari”, kus teda nimetati mulluse aasta isikupäraseimaks finalistiks. Kannuke on mees nagu orkester – ta on osav kitarrist, väleda sõrmejooksuga viiuldaja, suurepärane laululooja, karismaatiline lavafiguur ning kõige tipuks on tema lemmikstiil bluus!
  • Ka Haapsalust pärit akordionist Henry Zibo sai eestimaalaste hulgas kuulsaks läbi televisiooni, sedapuhku küll tänu saatele “Klassikatähed”. Oma noorusest hoolimata valdab Zibo suurepäraselt oma pilli, mistõttu teda iseloomustab lai repertuaar. Ta esitab ühesuguse veenvusega nii kiiret sõrmejooksu kui ka rahulikku tunnetust vajavaid teoseid ning suudab nõudlikumatki kuulajat veenda selles, et akordionil saab suurepäraselt mängida kunstmuusikat.

Kaitseväe orkester, dirigent Peeter Saan NõmmeTurg_Kaitseväeork_PeeterLangovitš_3-300x300

  • Kolonelleitnant Peeter Saani juhitava Kaitseväe Orkestri põhifookus on sõjaväemuusikal, mida levitatakse aktiivselt Eesti Kaitseväes ja laiemalt kõigi Eesti elanike hulgas. Orkestri õlul lasub kohustus juhtida kõigi kaitseväe struktuuriüksuste muusikasündmusi ning edendada seeläbi professionaalset puhkpillimuusika kultuuri. Sagedasti kohtab orkestrit esinemas ka riiklikel ning tsiviil- ja sõjaväelistel esindussündmustel.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments