Kutsekoolis korraldati esimest korda riigikaitsenädal

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

riigikaitse_2016 HKHK Kutsekooli õpilased välilaagris. Foto: Elle Teder

19. -23. septembril toimus Haapsalu Kutsehariduskeskuses õppekavakohase kohustusliku riigikaitseõpetuse raames esimest korda riigikaitsenädal, teatas õpetaja Elle Teder.

Riigikaitsenädal koosnes viiest sisutihedast õppepäevast:

  • Teooriapäev, mille raames omandasid osalejad teadmised sellest, mis on riigikaitse ja kes saab riigikaitses osaleda.
  • Praktiline väljaõppe päev, mille käigus said osalejad rivi- ja relvaõpet ning topograafiat.
  • Õppekäigu päev, kus osavõtjad külastasid Eesti Sõjamuuseumi, Side- ja Vahipataljoni ning Päästeametit. Õppekäigul harjutati ka rivis liikumist ja käskluste täitmist. Seekord osales kokku 94 õpilast.
  • Kaks välilaagri päeva “Reibas Rästik 24”

Suureks eneseületuseks oli mitmetele osalejatele välilaagris olemine, kuna nii mõnelegi oli metsalaagris telkimine esmane. Õpilaste tagasisides välilaagri kohta väljenduvad erinevad emotsioonid – väga positiivsed, kui ka rahulolematud. Unustamatu kogemuse aga said kõik osalejad ning uuel nädalal oli laagris osalenud õpilastel palju erinevaid muljeid, mida omavahel ja teistele jagada.

Laagris toimus instruktorite juhendamisel palju huvitavaid tegevusi nagu köieronimine, airsoft koolitus, õppegranaadi viskamine, telgi püstitamine, elupäästev esmaabi, maskeerumine, topograafia, välitingimustes toiduvalmistamine, katelokist söömine, välihügieen ja rännakmarss.

Laagri lõpetamisel tunnustati 73 õpilast hõbedase rinnamärgiga, mis tõendab riigikaitseõpetuse edukat läbimist. Laagri ülema Jüri Bachmani tagasiside osalejatele oli positiivne.

"Loodame, et järgmisel aastal saavad sama kogemuse osaliseks juba teiste rühmade õpilased, kes osalevad riigikaitse õpetuses," nentis õpetaja Teder.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments