Teadusmessil räägitakse Läänemaast kui elukeskkonnast

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Reedel Haapsalu kultuurikeskuses toimuval teadusmessil tõmbab Lääne maavalitsus joone alla suvistele Läänemaa päevadele, kus peatähelepanu all oli Läänemaa kui kvaliteetne elukeskkond. Teadusmess toimub üle-eestilise teadlasteöö festivali raames.

Teadusmess toimub Haapsalu kultuurikeskuses reedel, 30. septembril kella 10.00-19.00. Messil on tegemisi ja vaatamist enam kui 20 põnevas teadus- ja tehnoloogiboksis. Väljas on innovatsiooni- ja ettevõtluskeskus Mektory, Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskus ehk SMIT, Tartu Ülikooli arvutiteaduste instituut, Oomipood, Robotex 2016, maailma suurim päästevahendite tootja OÜ Lade, Genosity Labs ja paljud teised.

Kella 15.00 – 18.00 annab teaduskohvikule sisu Lääne maavalitsus. Kell 15.00 teeb maavanem Neeme Suur ülevaate läbi aastate toimunud Läänemaa päevadest ning võtab kokku läinudsuvised üritused, kus maavalitsus osales. Virtsu merepäevadel, Peraküla simmanil ja Valge Daami päevadel Haapsalus tutvustas maavalitsus koostöös omavalitsustega Läänemaa turvalist ning kvaliteetset elukeskkonda. Kell 15.30 räägib Keskkonnaameti nõunik Kaja Lotman elu võimalikkusest Läänemaal, seejärel tutvustab Greencube OÜ müügi- ja arendusjuht Henri Bekmann uudset ja kiiret moodulmajalahendust. Kell 17.00 astub publiku ette Tartu Ülikooli loodusgeograafia vanemteadur Ain Kull ja räägib põnevast tuuleenergiast.

Kell 18.00 jätkavad teaduskohvikus Tartu Ülikooli eksperdid Mart Loog, Viljar Jaks, Hannes Kollist ja Petri-Jaan Lahtvee arutelu disainitud rakkude ja disainitud inimese teemadel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments