Simson: Keskerakonna kõrge toetuse taga Repsi presidendikampaania

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Mailis Reps valimiskogus (urmas lauri)
Mailis Reps pärast valimiskogu esimest hääletusvooru, kus selgus, et ta teise vooru ei pääse, Postimehele intervjuud andmas. Foto: Urmas Lauri

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimehe Kadri Simsoni sõnul näitavad äsja avaldatud erakondade toetusreitingud, et Mailis Reps suutis presidendivalimiste raames Keskerakonna sõnumit kõige selgemalt edastada.

“Reps seadis enne valimisi eesmärgiks tõstatada kampaania käigus senisest enam siseriiklikke küsimusi ning see tal ka õnnestus,” ütles Simson pressiesindaja teatel.

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) tellitud Turu-uuringute AS-i uuringu kohaselt on erakondade populaarsusedetabeli tipus on jätkuvalt Keskerakond ja Reformierakond, kel mõlemal õnnestus kuu varasemaga võrreldes oma toetust tõsta. Keskerakonda toetas septembris 26 protsenti ning Reformierakonda 25 protsenti valijatest. Augustis toetas Keskerakonda 24 ja Reformierakonda 23 protsenti küsitletutest.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna toetus oli septembris 12 protsenti, mis on kolme protsendipunkti võrra madalam kui augustis. Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda (EKRE) toetas kümme ja Vabaerakonda üheksa protsenti valijatest. Kuu varem oli EKRE-l toetajaid 13 protsenti ning Vabaerakonnal kümme protsenti. Isamaa ja Res Publica Liitu toetas septembris seitse protsenti valijatest, augustis oli nende toetus Turu-uuringute küsitluses viis protsenti.

“Meie eesmärk on, et Eesti saaks endale riigipea, kes vaatab näoga rahva poole ja tegeleb ennekõike kodumaisete probleemidega. Kogu Mailis Repsi tegevus valimiste raames baseerus sellele ning inimesed toetavad seda lähenemist. Presidendivalimised näitasid, et Keskerakond on parim alternatiiv tänastele võimuparteidele ning just meie oleme võimelised muutusi tooma,“ rääkis Simson.

Keskerakonna kõrge toetus hoiab endiselt üleval ka opositsiooni toetust. Kui valitsusliidu erakondi toetas septembris 44 protsenti, siis opositsiooniparteisid 45 protsenti.

“Peagi algavad parlamendis riigieelarve arutelud ning julgen väita, et see toob kaasa ka koalitsiooni populaarsuse languse. Inimesed ootavad riigitüüri juurde värskeid ideid, kuid nagu riigieelarvest näha, neid ideid ei ole kuskilt tulemas. On aeg muutusteks,” lisas Simson.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments