Haapsalu kaasavasse eelarvesse tehti 13 ettepanekut

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Möödunud nädala teisipäeval lõppes ettepanekute tegemine Haapsalu 2017. aasta kaasavasse eelarvesse. Linnakodanikud sooviksid kaasava eelarvega anda raha 13 objektile.

Ettepanekute hulgas on kultuurikeskuse esise panduse rajamine, välitrenažööride paigaldamine, vanalinna pingpongilaua soetamine, Haapsalu Gunnarile pronkskuju püstitamine, vehklemishalli toetamine, linna tänavakunsti toomine, tehnikamälestiste säilitamine, väliujula ning kõnniteed ja ülekäigurajad.

„Nüüd peab komisjon otsustama, millised neist lähevad rahvahääletusele,” ütles Haapsalu linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus. 

Rahvahääletus peab kestma vähemalt 20 kalendripäeva. „Ettepanekute lõplik paremusjärjestus selgub rahvahääletuse tulemusel hiljemalt 30. oktoobriks,” ütles Parbus.

Kaasava eelarve maht on 20 000 eurot. Tänavuse Haapsalu kaasava eelarve objektide hääletuse võitis ülekaalukalt Metsa tänava kõnniteede remont. Kaasavat eelarvet on teiste hulgas rakendanud ka Kuressaare, Pärnu, Viljandi ja Tartu linn.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments