Peaarst: taastusravi rahastamine pole piisav

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse juhatuse esimees Priit Eelmäe ütles, et neile patsientidele, kes mingil põhjusel ei saa kasutada oma käsi, tähendab uus seade suuremaid suhtlemisvõimalusi ja olulist sammu elukvaliteedi paranemise suunas. Foto: Arvo Tarmula

eelmäe taastusravi

Priit Eelmäe. ARVO TARMULA

Haapsalu taastusravihaigla juhataja Priit Eelmäe ütles, et sellest hoolimata, kas haigekassa tänavused eelarvekärped jõustuvad või ei, on taastusravi rahastamine ikkagi ebapiisav. „Kui mingi osa peaks veel ära kukkuma, oleks see lausa ülimalt kahjulik,” nentis Eelmäe.

Eelmäe selgitas, et taastusravihaigla eelarve on tänavuseks planeeritud ja juba praegu on raha vähem, kui oleks tarvis. „Meil esineb erakorralisi juhtumeid, kus me oleme kohustatud abi osutama,” lisas Eelmäe.

Ta kinnitas, et kärpe jõustumisel väheneb patsientide vastuvõtuvõime oluliselt. Eelmäe loodab, et selliste otsuste vastuvõtmisel lähtutakse ikka tervest mõistusest. „Neid ei võeta tavaliselt ühepoolselt vastu ja kokkulepped on neist kinnipidamiseks,” lausus ta.

Et oma palgatõusu soovi meelde tuletada, korraldasid arstid-õed teisipäeval üleriigilise tunnipikkuse hoiatusstreigi, milles osalesid Läänemaa haigla ja Haapsalu perearstikeskus. Taastusravihaigla ei võtnud tööseisakust osa. „Me ei saanud omale tööseisakut lubada, aga personal toetab streigi põhimõtet,” ütles Eelmäe.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Uskmatu+Toomas
7 aastat tagasi

Kas mitte haiglat ei laiendatud lootuses hakata ravima NATO sõdureid ? Sellepärast,et sõda ajutisilt otsa sai pole vaja muretseda,juba käivad ettevalmistused uueks ja raha hakkab tulema