Valitsus kärbib haigekassa nõukogu koosseisu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

hk_est

Valitsus otsustas täna, et haigekassa nõukogus hakkab praeguse 15 liikme asemel olema kuus liiget ning ühtlasi muutub selgemaks nõukogu vastutus, vahendas ERRi uudisteportaal

Haigekassa nõukogus hakkab tulevikus olema kaks riigi, kaks kindlustatute ja kaks sotsiaalpartnerite (tööandjate ja ametiühingute) esindajat.

"Me teame, et [seoses haigekassa eelarvemiinusega] on avalikkuse tähelepanu koondunud terviseministrile ja valitsusele. Haigekassa nõukogu lükkas täna tagasi ministri poolt pakutud ettepanekud. Ei saa olla nii, et minister esitab ettepanekud, mis tihti on ebapopulaarsed, aga nõukogu lükkab need siis lihtsalt tagasi," ütles peaminister Taavi Rõivas valitsuse pressikonverentsil.

Rõivase sõnul peaks nõukogu sellises olukorras tunnetama oma vastutust ja pakkuma ministri esitatud ja mittetoetatud ettepanekutele ka omapoolsed alternatiivid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments