Neljapäeval oodatakse Haapsalu raudteejaamas rongi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Raudteejaam

Foto: Arvo Tarmula / ARHIIV

 
Neljapäeval, 22. septembril kogunevad Haapsalu raudteejaamas taas rongiootajad, et meenutada 21 aasta tagust aega, mil Haapsallu saabus viimane reisirong. Sel korral on kaasatud ka Lääne maavalitsus ning tutvustatakse Riisipere–Haapsalu–Rohuküla raudtee teemaplaneeringut. Kell 17.30 algab filmiõhtu, kus näidatakse nõukogude kinoklassikasse kuuluvad filmi „Jaam kahele“, millele teeb sissejuhatuse Peeter Simm.
 
Rongiootajate sõpruskond koguneb Haapsalu raudteejaama rongi ootama kuuendat korda. Kogunemine toimub alati 22. septembril, sest täpselt sel päeval 1996. aastal jõudis Haapsallu viimane reisirong.
 
Sel korral on päevakorras ka Riisipere–Haapsalu–Rohuküla raudtee teemaplaneering, mille Lääne maavanem võttis vastu 29. juulil. Läinud neljapäeval lõppes planeeringu avalik väljapanek.

Kell 16 annab maavanem Neeme Suur ülevaate maavalitsuse tegemistest raudtee taastamisel ja planeeringute projektijuht Liis Moor tutvustab vastuvõetud planeeringut.

Kell 17.30 algab filmiõhtu, kus linastub Eldar Rjazanovi omaaegne menufilm „Jaam kahele“, peaosades Ljudmilla Gurtšenko ja Oleg Basilašvili. Filmile teeb sissejuhatava eelhäälestuse filmilavastaja ja õppejõud Peeter Simm.
 
Rongi ootamise üritus on kõigile huvilistele tasuta. Et „ootamine“ oleks mõnusam, paluvad korraldajad kaasa võtta piknikukorvid ja sooja joogi.
 
 
Aita Mölder,
rongiootajate sõpruskonna eestvedaja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaamawaht
7 aastat tagasi

Lp pr Mölder, teie jutus on paar apsakat. Aasta oli siis 1995 – mitte 1996 -, kui Riisipere-Haapsalu raudteelõigul lõpetati regulaarne reisirongide liiklus. See aga ei tähendanud, et enam üldse ühtegi reisirongi Haapsallu ei tulnud. 2004. aastani, mil rööpad üles võeti, mõned lustirongid ju siiski liikusid. Korra käis Fire Night ürituse raames lausa Edelaraudtee diiselrongki. Minu jaoks on veidi küsitav ka just selle päeva (22.09) eriline tähistamine. Milleks? Miks mitte pidada meeles hoopis esimese rongi tulekut Haapsallu augustis 1904 või rongiliikluse algust sama aasta detsembris? Miks – kasvõi kaude – pidada meeles lammutajaid, unustades samas täielikult need, kes raudtee tuleku… Loe rohkem »

andres
7 aastat tagasi

Haapsalu Laudtee

Agu'sa
7 aastat tagasi

Igas peres kindlasti juba 2 auto,buss haapsalu -tallinn iga tund .Milleks rong on vaja-esimene nadal on veel keegi ja …..

Arvos
7 aastat tagasi
Reply to  Agu'sa

Aga milleks sind vaja on siia kaagutama?

toop
7 aastat tagasi

Oodata võib. …ja pikalt kohe koos telkide ja muuga. Küll ta ükskord ikka tuleb. ..võtab see aega mis tahes. Võit on meiega!

Kübe
7 aastat tagasi

Rong ei käi ju! Mida seal ikka oodata. Luige lubatud tunnelit pole veel ehitama hakatud ja valgust seal lõpus ei paista.

jj
7 aastat tagasi

Rong peaks tunniga jõudma Tallinna, siis tuleksid jõukad inimesed Haapsallu elama, sest Haapsalu on ilus linn,.

IRWQ
7 aastat tagasi
Reply to  jj

Oleks tädil rattad all , oleks ta ominbuss

to IRWQ
7 aastat tagasi
Reply to  IRWQ

Pole SIND küll koos oma tädiga (omnibussiga) marsruudil Haapsalu Tallinn kulgemas märganud.

katrin
7 aastat tagasi
Reply to  IRWQ

oleks tädil till oleks onku

Raud
7 aastat tagasi

Âra tüütab see raudtee jutt.Kellele see mõeldud oleks.Voiks kuhugi mujale selle energia suunata.

Lennuk
7 aastat tagasi
Reply to  Raud

On`s sul vesilennuk või käid kaatriga päälinnas?

Altperekalju
7 aastat tagasi

Esimesed pidid 22sept juba ootama

vägev
7 aastat tagasi

Teeks ettepaneku taastada raudtee. Sõitjaid tuleb murdu.

IRWQ
7 aastat tagasi
Reply to  vägev

Kust – tood sealtpoolt vahemerd olemasolevatele lisa vä!

Vandaal
7 aastat tagasi

Eks iga veidrik kummardab oma pühakuid!