EKRE puksib Danilovi Martna volikogust välja

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Raimond Danilov. Erakogu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aprillis Martna volikogus oma volitused peatanud Merilin Saska (EKRE) saatis laupäeval volikogule avalduse, milles palus oma volikoguliikme staatuse ennistada 23. septembrist.

Täpne ajastus volikokku naasta vahetult enne presidendivalimisi, värskelt skandaali sattunud Raimond Danilovi (pildil) asemele, andis põhjust spekulatsioonideks.

Martna volikogu esimees Ene Pallas ütles, et tal on kahju, et just Martna on musta poliitilisse mängu nii jõuliselt kistud.

Vabariigi valimiskomisjon selgitas, et kuna Saska oli oma volitused peatanud tähtajaliselt, peab ta volikokku naasmiseks ootama 9. jaanuarini. Just nii kauaks soovis Saska oma volitused peatada.

Danilov, kes pääses volikokku Saska asendusliikmena ja kes valiti Martna valijameheks, arvas, et ilmselt tahab EKRE talle „ära teha”, kuid see takerdus teadmatuse taha. „Ega ma ka enne teadnud, kuidas liikmete vahetamine täpselt käib,” ütles ta.

„Mina jätkan Martna volikogus 9. jaanuarini ja lähen laupäeval ka presidenti valima,” ütles Danilov.

 „Selle plaani taga ei pruukinud olla üldse mitte Helmed, vaid pigem EKRE Läänemaa ringkonna esimees Hardi Rehkalt,” lisas Danilov.

Rehkalt ütles end juba ammu teadvat, et Saska kavatseb volikokku naasta. Selle, et tegemist oleks EKRE või tema isikliku plaaniga kuidagi presidendivalimistel häälte arvuga manipuleerida, lükkas Rehkalt ümber. Saska mobiiltelefonile esmaspäeval keegi ei vastanud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mutter
7 aastat tagasi

mida või keda see noormees üldse esindab, näeb ta enda ümber ainult vandenõu sepitsejaid. Ega ta päris hästi adu kelle poolt ta oma allkirja andis, laval olemine tundub olulisem.

jaminaka
7 aastat tagasi

Kuule,Äpu,kas sul häbi ei ole oma naabreid mustata,ise pead ennast veel üliõpilaseks.Ära looda,et kaljuranna mutt sulle mõnd head kohta pakub,tassid taldrikuid edasi.

sorts
7 aastat tagasi

olen rassist ja homofoob. olen EKRE liige. olen ka kõrgharidusega tüüpiline eesti mees—maja, moor ja 4 last.
aga sellised Danilovi-sugused poolpeeretajad (vt. shveik) võiksid oma suu kinni hoida ja mitte kandideerida isegi martna volikokku. nojah, 4 häält on ju suur saak?

xxx
7 aastat tagasi

Õige,reformierakond ootab,teises voorus Kallasele toetust vaja,abivalmis poiss.

Küsimused Kas'ile
7 aastat tagasi

Miks vead võrdusmärgi EKRE toetajate ja (tsiteerin) ülimadalapalgaliste, kõiki ja kõike vihkavate (loe: padurassistid, marurahvuslased, pagulastevihkajad, euroliidu vihkajad, valitsuse vihkajad, RE ja IRLi vihkajad) inimeste vahele? Kas selline võrdlus pole mitte äärmuslik, eelarvamuslik, lahterdav ja…. isegi sallimatu? Mina näiteks ei kuulu ühtegi erakonda, palga ja hariduse üle nuriseda ei saa, alkoholi ja muid meelemürke ei tarbi, huvitun inimeste sisemaailmast ja psühholoogiast, enda teada ei vihka mitte kedagi (rassist ega homofoob pole kindlasti mitte!), kuigi on asju, mis mulle ei meeldi. Põhjus, miks EKREt toetan: olen Eesti patrioot, tunnen muret oma kodumaa käekäigu pärast, kui näen inimestega manipuleerimist, omakasu, ahnust. Minu… Loe rohkem »

Kas
7 aastat tagasi

Tõesti, otsene võrdusmärgi vedamine vast on liialdus. Lihtsalt selline padukommimine meenutab vägisi teemat a’la Kutser & CO mõni aasta tagasi keskerakonna kommijatena. Keskerakonnas on samuti enamalt jaolt haritud ja mõtlevad inimesed. Lihtsalt valdavalt kommentaaridest peegeldub midagi muud. Et siis ootaks pigem arukaid ja asjalikke seisukohti ka kommentaarides.

123
7 aastat tagasi
Reply to  Kas

Sa ise oled siis , padukommija ilmselt kui nii hästi tead, kelle palgal ka sa oled siis ? Ja räägid siin üht ja sama , üritades ka valget mustaks rääkida. Millepoolest sa erined teistest siin sõnavõtjatest. Mittemillegi. Vaata peeglisse enne kui teisi laitma hakkad.

Sa kas
7 aastat tagasi

oled ise väga depressiivne inimene või hoopis võimuliidu toiduahelas olev tegelane.

Kas
7 aastat tagasi
Reply to  Sa kas

Äkki hoopis mõlemat, ah:). Muuseas võimuliidu toiduahelas on täna ju tegelikult kõik riigiteenistujad ja KOV teenistujad, ehk siis kõik päästjad, politseinikud, õpetajad, arstid. Kas mitte pole halvustav kõigi nende suhtes?

Kas
7 aastat tagasi

Lääne Elu kommentaarium on EKRE palgaliste kommijate poolt täielikult üle võetud? Vaadates viimase aja ükskõik millise päevakajalise kohalikku elu või riigi poliitikat LE-s kajastatud artikli kommentaare, jääb mulje, et Läänemaal elavad valdavalt ülimadalapalgalised, kõiki ja kõike vihkavad (loe: padurassistid, marurahvuslased, pagulastevihkajad, euroliidu vihkajad, valitsuse vihkajad, RE ja IRLi vihkajad) inimesed. Usun, et tegemist on siiski kõverpeegliga ja EKRE kunagi võimule ei saa. Kardan, et depressiivsetest inimestest saavad võimaluse avanedes repressiivsed inimesed. Antud artikli teemal rääkides. No mida te vehite siin rusikatega? Martna vallavolikogus on 7 kohta, millest 1 kuulub EKRE-le (EKRE sai 19% valimaskäinute häältest ja ei esinda ülejäänut 81%… Loe rohkem »

Kas
7 aastat tagasi
Reply to  Kas

Täpsustuseks lisan, et minu ülalnimetatud arvamus ei puuduta kindlasti neid ülimadalapalgalisi, kes ei ole kõiki ja kõike vihkavad, sest palganumber ei puutu tegelikult asjasse. Vabandan!

2. kodanik
7 aastat tagasi
Reply to  Kas

Väga huvitav analüüs. Kus oleks võimalik tutvuda küsitlusega, millega uuriti Mart Helme populaarsust kohalike seas? Meedias on kajastatud ainult ühe konnauurijast seakasvataja arvamust. Hea oleks lugeda ka teisi (ehk sama värvikaid) arvamusi.
Kas Martna valla rahvast 81 protsenti tõesti on Kaljuranna andunud fännid? See fenomen vajaks tõsist uurimist, sest kuidas saab olla kõrgepalgalistest Autorollo pooldajatest koosnev vald vaene?

Kas
7 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Sellises laadis kommentaare, nagu siin üleval võib lugeda, ma silmas just pidasingi: Kes ei ole valge, on must. Kui 19% on Helme fännid, siis 81% on Kaljuranna fännid. Kui ei ole ülimadalapalgaline, siis on kõrgepalgaline Autorollo pooldaja. Kui ei ole meie poolt, oled meie vastu. Väga tubli, pane edasi!

2. kodanik
7 aastat tagasi
Reply to  Kas

Ok, küsin siis teistmoodi. Kui valijamees peab esindama vallarahva arvamust, siis millisel moel on see arvamus kindlaks tehtud või tehakse?

Kas
7 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Vallarahvas on oma arvamust väljendanud viimastel KOV valimistel, mille põhjal on jaotunud kohad vallavolikogus. Vallavolikogu liikmete enamusarvamus moodustabki rahva arvamuse. Kui rahva arvamus on viimastest valimistest saati millegipärast muutunud, kajastub see aga alles järgmiste KOV valimiste tulemustes. Seni peegeldab rahva arvamust aga eelmine valimistulemus. Seda nimetatakse demokraatiaks.

Hmm
7 aastat tagasi

Küll Danilov teab, miks ta EKREsse astus. Kindlasti mitte vaadete pärast. Kui poleks olnud selle erakonna liige, ei oleks teda ka asendusliikmena volikokku saadetud. Aga see erakond jäi talle väikeseks – ambitsioonid on suuremad. Võib-olla tädi Kaljurand ei unusta teda allkirja andmise eest?

ja-jah
7 aastat tagasi

“reeturi palk”on soome tööle,jälle üks eestimaalane vähem

mko
7 aastat tagasi

Mis on reeturi palk?