Teadlased ei toeta Väikese väina tammi avade tegemist

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Väikse Väina SeltsMärtsis korraldas Väikese väina Selts oma ettevõtmise toetuseks aktsiooni, kus iga kümne meetri tagant seisis keegi pea peal. Foto: Väikese Väina Selts

 

Keskkonnaministeeriumi kokku kutsutud mereteadlaste kohtumisel jõudsid osalenud teadlased järeldusele, et Saaremaad ja Muhumaad ühendava Väikese väina tammi ei ole mõtet enam kui 10 miljoni euro eest avasid rajada, kirjutab Postimees.

"Ma ei ole 25 aasta jooksul varem näinud, et nelja asutuse teadlased on kõigis arutelupunktides täiesti ühel nõul,» ütles Eesti Teaduste Akadeemia mereteadlasest president Tarmo Soomere 9. septembril keskkonnaministeeriumis peetud teadlaste ümarlaua kohta lehele.

Teadlaste hinnangul ei suurendaks avade tegemine väinas märgatavalt vee läbivoolu ega tooks ka kaasa endaga keskkonnaseisundi märgatavat muutust, kirjutab Postimees.

Väikese väina tammi avade rajamist soovib kogukond Väikese Väina Selts arborist Heiki Hanso eestvedamisel. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments