35 000 sookurge tegid Eesti rekordi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Sookured. Foto: arhiiv

Sookured

Sookured kogunevad enne pikka lõunasse lendu põldudele sööma. ARHIIV

 

Soome ornitoloogid Johannes Niska-Virta ja Ari Pokkinen loendasid reede hommikul Puise ninal 35 000 üle lendavat sookurge. 

Ornitoloog Aivar Leito andmetel on 35 000 rändavat kurge ühel päeval Eesti rekord. Nii suure numbri taga on Leito sõnul hea rändeilm ning kurgede üha suurenev arvukus Soomes, meil ja kogu Euroopas.

Niska-Virta ja Pokkinen kirjeldasid, et olid reedel pärast kella 7 Puise linnutornis, kui enneolematu kurgede ränne lahti läks. 35 000 kurge loendati 4,5 tunni jooksul. Soomlased nimetavad kogetut oma 50 aasta ägedaimaks linnuelamuseks.
 
Leito ütles, et linnud tulid ilmselt kas otse Soomest või lühipeatustega ning enamik lendas edasi lõuna suunas, ilmselt Lätini. 
 
Eelmine rekord oli üle poole väiksem – Aivar Leito sõnul loendati eelmise aasta 28. septembril Lääne-Eestis 15 000 sookurge.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments