Läänlased võitsid rahvaralli avaetapil kaks esikohta

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kukuškin. Foto margusefotod.ee

Marko Kukuškin on rahvarallil heas hoos ka sel hooajal. Foto arhiiv / margusefotod.ee

Laupäeval peeti Tapa rahvaralli 2016. Läänlasi oli stardis seitse ja poodiumikohti tuli ka Läänemaale.

Võistlus kuulub Helmet Palmi mälestuskarikasarja ja oli selle hooaja esimene rahvaralli. Võistlus kuulub samuti SU rahvaralli karikasarja arvestusse. 

Reedel radade ehitamise ajal oli ilm vihmaendeline ja ööl vastu laupäeva ning ka hommikul tuligi veidi vihma. Õnneks mitte palju, sest oli kartus et osa ühe katse rajast võib vihma pärast pehmeks minna.

Võistlusele oli registreerunud 84 meeskonda ja neist ei startinud ainult üks auto, mille mootor võistluspäeva hommikul ei käivitunud. Need mehed olid pärit Läänemaalt, Meelis Palmiste / Janek Vatter.

Väga kiiret sõitu tegid Marko Kukuškin / Moonika Mäeste, kes olid ralli lõppedes kindlad võitjad oma 2WD-s klassis ja üldarvestuse viiendad.

4WD klassis olid rajal Kaido Saul / Edy Murumägi, kes saavutasid oma klassi üheksanda ja üldarvestuse 20. koha.

J-16 klassis olid "teepuhastajana" rajal esimesed Jako Allika / Indrek Kirss. Neile napp neljas koht.

SU klassis olime esindatud nelja meeskonnaga ja ootused olid suured. Kohe alguses läks tihedaks rebimiseks Egert Jakobi / Bruno Jakobi ja Sander Ilves / Tõnis Avila vahel. Kindlasti olid ka suured soovid sõjaväest puhkusel olevatel Martin Jaanusel ja Andres Kruusmal, kes saabusid laupäevaks otse ajateenistusest. Pärast Sander Ilvese sõiduviga ja väljasõitu tõusid liidrite kannule Martin Jaanus / Martin Tamm ning ka kiiret sõitu teinud Andres Kruusma / Terko Jakobson. Kahjuks purunes viimastel 20 meetrit pärast seitsmenda kiiruskatse starti tagasild jatuli katkestada.

Martin Jaanus / Martin Tamm näitasid päeva viimastel katsetel head kiirust, võttes isegi katsevõidu ja olid kindlad kolmanda koha omanikud. SU esikolmik siis Egert Jakobi / Bruno Jakobi; Rapla ekipaaž Aivo Täpsi / Rain Nipernado ja Martin Jaanus / Martin Tamm.

Kokkuvõtvalt võistlus sujus ja sari sai korraliku alguse. Teine etapp on planeeritud 22. oktoobrile Märjamaa valda Varbola külje alla. Kolmanda etapi koht ja aeg on hetkel veel lahtine aga toimub novembris.

Sarja arvestusse lähevad kõik sõidud ja peale viimast võistlust võetakse ka sprindi ja ralli hooaeg kokku.

Tulemused siin

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kalle
7 aastat tagasi

Kindlasti tuleb ära märkida Martin Jaanuse/Martin Tamme südikat sõitu pärast 3 katsel juhtunud ännetust,kus nad riivasid ühes kurvis parema küljega puud,peale mida ei seisnud uks kinni ja tuli kuidagi legendi lugeda ning ust hoida,sealt tuli ka paarkümmend sekundit ajakaotust kahe katsega.