Haapsalu valijamehe Helle Saarsoo esimene valik on Reps

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Helle Saarsoo (arvo tarmula)
Helle Saarsoo. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu volikogust läheb valijameeste kokku presidenti valima Helle Saarsoo ja Vormsist Ivo Sarapuu.
Keskerakonna fraktsiooni liikme Helle Saarsoo kõrval seati valijamehe kandidaadiks IRLi fraktsiooni kuuluv Raimond Lunev. Volikogu erakorralisel istungil oli 16 volikogu liiget.

Saarsoo sai salajasel hääletusel kümme häält, Lunev kuus.

Enne hääletust peetud kõnes ütles Helle Saarsoo, et tal on kahju, et riigikogus presidenti ära ei valitud.
„Kampaania ajal on kandidaadid presidendi rolli üle paisutanud,” leidis ta. „Räägitakse majandusest ja poliitika ümbertegemisest. Tegelikult on presidendil kaks põhilist funktsiooni – riigikaitse kõrgem juht ja Eesti välissuhtluse esindaja.”

„Olen kohtunud kahe kandidaadi – Mailis Repsi ja Allar Jõksiga. Homme kohtun Siim Kallasega. Hääletan südametunnistuse järgi, nimelisi lubadusi ei taha kõva häälega välja öelda,” ütles Saarsoo volikogule.
Oma eelistused ütles Helle Saarsoo siiski välja, kui sotsiaaldemokraat Valdo Maisalu eelistusi üle küsis. „Esimeses voorus annan hääle Mailis Repsile ja kui ta teise vooru ei pääse, on mu valik Siim Kallas. Kui Kallas ka ei pääse, siis kolmas on Allar Jõks,” ütles ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tark
7 aastat tagasi

seda nimetatakse meeskonnatööks!

Kapten
7 aastat tagasi

Helle on tark ja sirge naine. Ta ju ütles — esimene valik Reps. Ja edasi juba vaatab. Konkreetne inimene.

no
7 aastat tagasi
Reply to  Kapten

Arvamus ,kellegi jaoks negatiivne,kellegi jaoks positiivne, ei tule tühjast kohats. Saarsoo on oma volikogu aastate jooksul näidanud täpselt,kes ta on-truu parteisõdur,kes oskab käske täita. Oma arvamusega ei ole seal miskit seost. Eks sellepärast Karilaid ütleski: “Usaldusväärsus on märksõna”.

Agu
7 aastat tagasi
Reply to  no

ara verega järelikult, ei julge oma südametunnistust kuulata

aukodanik
7 aastat tagasi

Seoses Kallase kandideerimisega presidendiks on taaskord üles tõusnud VEB-fondi teema. Kes viitsib, lugegu seda: http://arileht.delfi.ee/news/uudised/memo-miks-jaeti-veb-fond-auditeerimata-ajal-kui-saanuks-algatada-veel-kriminaaluurimine-kes-oli-poolt-ja-kes-vastu?id=68923399 Loost kumab läbi Haapsalu aukodaniku ANDRES LIPSTOKI roll suurriisumise kinnimätsimisel. Ainult sel eesmärgil Lipstok ju panka juhtima suunatigi ja “juhtimine” ehk uurimise blokeerimine tuli tal imehästi välja. Mõned tsitaadid: Andres Lipstok leidis, et VEB fondiga seonduv on juba põhjalikult läbi uuritud. Ei ole põhjust arvata, et Eesti Panga ja SA VEB fond poolt tehtu oleks olnud väär. Samuti ei ole mõtet anda Riigikontrollile ülesannet VEB fondi uuesti auditeerida. H.V. Seeder tegi ettepaneku, et komisjon paluks Riigikontrollil auditeerida VEB fondi tegevust perioodil alates 1997. aastast kuni tänaseni. A. Lipstok… Loe rohkem »

Jüri
7 aastat tagasi

Valijamehed,valige köik Eesti
presidendiks Allar Jöksi,
ei te sellega ei eksi.
Allar Jöks on aus,söltumatu,tark,
temast pole presidendi kandidaati
paremat.

Valdo
7 aastat tagasi

Miks nii vastikud kommentaarid väga toreda inimese suhtes. Arvan, et ta ikka mõtleb ise keda valib ja ei kuule kellegi korraldusi. Mina valiks muidugi omakandimehe Jõksi

Agu
7 aastat tagasi
Reply to  Valdo

tore inimene võib ju olla, aga siin kirjutatakse, et valijamehena pole ta just see päris õige inimene, kes peaks nii tähtsate asjade eest otsustama, mis on ka väga õige tähelepanek.

Hardi
7 aastat tagasi

Kui tarkuse erakondade suhtes erapooliku presidendi poolt oled, siis vali Jõks, kui tarka, aga eestlastele ömaseid väärtusi mitte hindavat presidenti tahad, vali Kallas, teised nende kõrval jäta küll valimata.Edu Sulle.

Tulge mõistusele
7 aastat tagasi

Ei,,ei, ei, too tädi ei ole küll õige inimene siinse kogukonna meelsust välja näitama. Külmavärinad tulevad siiamaani peale mismoodi ta venemeelseid koraldusi pimesi täita püüdis. Nüüd järsku presidenti valima. Ärge nalja tehke!

...
7 aastat tagasi

Õige jutt. Täiesti punane tädi aga täidab täpselt Karilaidi koraldusi.

Jep
7 aastat tagasi

Pole Repsi vanusel häda midagi! Tark, noor naine ja oskab rääkida! Kallas, tark mees, kes elab põhimõttel, et elage mu sõnade aga mitte tegude järgi ….ja välimuselt sobiks ka … president, mis president!

Kapten
7 aastat tagasi

hea valik,

Surnukuuri katlakütja
7 aastat tagasi

Nii juhmi vamamutti ei tohiks mitte keegi valida ega veel vähem valimiskogusse saata.