Saatkond viib Vene kodanikud ka Haapsalust valimisteks bussiga Tallinna

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Venemaa saatkond Tallinnas paneb laupäeval Pärnus, Paldiskis ja Haapsalus elavate Vene kodanike saatkonda riigiduuma eelvalimistele toomiseks käiku eribussid.

“Võimalust osaleda eelvalimistel 17. septembril pakume ainult Vene kodanikele, kes elavad kolmes Eesti linnas – Paldiskis, Pärnus ja Haapsalus,” ütles Venemaa saatkonna pressiesindaja Deniss Mosjukov teisipäeval BNS-ile.

“Laupäeval saavad ainult nemad tulla eelvalimistele Tallinna, Vene saatkonda. Selleks organiseerime nende kohaletoomise autobussidega Tallinnassse ja tagasi ajavahemikus kella kümnest neljani,” selgitas Mosjukov.

Kõiki teisi Vene kodanikke oodatakse valimisjaoskondadesse valimiste põhipäeval, 18. septembril, lisas saatkonna esindaja.

Mosjukovi sõnul peavad Paldiskis, Pärnus ja Haapsalus elavad Vene kodanikud bussitranspordi täpsemad detailid välja uurima oma linna kaasmaalaste organisatsioonist.

Narvas elavad Vene kodanikud saavad siiski osaleda eelvalimistel piiranguteta, öeldi Vene saatkonna Narva peakonsulaadist BNS-ile.

“Laupäeval, 17. septembril võivad kõik Vene kodanikud, kes elavad Narvas või Ida- ja Lääne-Virumaa konsulaarpiirkonnas, tulla kella kümnest neljani peakonsulaati ja anda oma hääl eelvalimistel,” rääkis konsulaadi esindaja BNS-ile.

Venemaa riigiduuma seitsmenda koosseisu valimistel pühapäeval 18. septembril saavad osaleda umbes 85 000 Eestis elavat Vene kodanikku, ütles augustis BNS-ile Vene saatkonna konsulaarosakonna juhataja Aleksandr Orešenkov.

Pühapäeval on duumavalimisteks avatud neli jaoskonda Vene saatkonnas Tallinnas, neli Narva peakonsulaadis ja ja üks Tartu konsulaadis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
raivo+2010
7 aastat tagasi

Need 85000 võiks panna rongi peale ja tagasi saata .Kus nad saavad karjuda emake rossija