Viimase minuti penalti päästis Läänemaa kaotusest Zenit Tallinna vastu

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Läänemaa jalgpalliklubi

Foto: http://laanemaajk.wordpress.com/

FC Zenit Tallinn võõrustas reedel, 9. septembril kolmanda liiga lääne piirkonna XVIII vooru kohtumises Läänemaa JK Haapsalut. Enne kohtumise algust oli Zenit liigatabelis seitsmendal kohal ning Läänemaa neljandal.

Juba esimesel minutil oli Läänemaal hea võimalus kohtumist juhtima minna, kui Zeniti väravavahi ebaõnnestunud väljalöök maandus Georgi Ivanovi jalale. Ivanov lõi palli kaarega värava suunas, kuid Zeniti õnneks põrkas pall üle värava. Kolm minutit hiljem läks aga teisel pool platsi Zenit juhtima, kuid Richard Aotäht sai karistusala äärelt vabalt löögile ning saatis palli posti põrkega Hendrik Sihtile püüdmatult väravasse – 1:0 Zenitile.

Mõni minut hiljem oleks Zenit peaaegu 2:0 juhtima läinud, kuid Bert Rotberg oli õigel ajal õiges kohas ning puhastas palli peaga väravajoonelt nurgalöögiks.

Läänemaa oleks mänguseisu peaaegu viigistanud, kui Kristo Enni antud karituslöögist pääses karistusalas löögile Georgi Ivanov. Löök aga oli paarkümmend sentimeetrit liiga kõrge ning lendas värava latti. Mitu head võimalust oli veel Georgi Ivanovil, kes kord ei suutnud palli raamide vahele suunata ning teinekord tõrjus Zeniti väravavaht. Ka Jako Kariste karistuslöögi tõrjus Zeniti puurilukk ära.

Zenitil oli hea võimalus nurgalöögist eduseis kahekordistada, kui Karel Saarkopli pallist mööda lõi ning Dmitri Gretsanõi vabalt löögile sai. Löök lendas napilt postist mööda.

Poolaja parim võimalus Läänemaa viigivärav lüüa oli Aare Avilal, kes ei suutnud karistusalas vabaks jäädes palli väravale suunata ning palli mööda lõi.

Teisel poolajal jätkus sarnane mängupilt, kus Läänemaa ei suutnud olukordi väravateks meisterdada. Umbes 60. minutil jäi Zenit vähemusse, kui Zeniti poolkaitsja endale järjest kaks kollast välja rääkis. Viimasel minutil tabas Andres Proosvälja tsenderdus Zeniti mängija kätt ning kohtunik määras Läänemaale penalti. Penaltit läks lööma Georgi Ivanov, kes ei eksinud, kuid Läänemaa mängijad olid karistusalasse enne lööki sisenenud ning löök ei lugenud.
Teisel katsel tõrjus Zeniti väravavaht Ivanovi penalti, kuid Andres Proosväli oli esimesena jaol lahtisel pallil ning saatis selle väravasse – 1:1.

Lisaajal oli Läänemaal veel suurepärane võimalus mäng võita, kuid Georgi Ivanovi keskele sööt jäi Aare Avila jaoks meetri võrra liiga pikaks ning pall jäi näiliselt tühja väravasse toimetamata. See jäi ka viimaseks ohtlikuks olukorraks ning kohtumine lõppes viigiga.

Liigatabelis kumbki meeskond ei tõusnud ega langenud. Zenit on 23 punktiga jätkuvalt seitsmendal ning Läänemaa 38 punktiga neljandal kohal.

Läänemaa JK Haapsalu eest mängisid Hendrik Siht, Karel Saarkopli, Jako Kariste, Bert Rotberg, Aleksei Saveljev, Kristo Enn, Aare Avila, Talis Tamm, Andres Proosväli, Martin Salf, Georgi Ivanov, Rivo Reinsalu, Karmo Einmann ja Artur Matto.

Läänemaa JK Haapsalu järgmine mäng toimub järgmisel pühapäeval, 18. septembril, kui sõidetakse külla Pakri SK Alexelale. Mäng algab kell 17:00 Alexela Arenal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Chan
7 aastat tagasi

aitäh poisi

juss
7 aastat tagasi

Hullumeelne kirjatükk!