Nostalgiapäevad on avatud. Lisatud kolhoosi esimehe kõne

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 24

Täna õhtul avati SEE teatri territooriumil pidulikult järjekordsed Nostaligapäevad.

Pidustustele oli kokku tulnud suur grupp seltsimehi, kõik olid rõõmsad, jagati punaseid nelke.
Miilitsa esindaja ütles enne avatseremooniat Lääne Elu ajakirjanikule, et organitel on asi kontrolli all. "Kõik on kinni makstud!" kinnitas ta.

Nostalgiapäevade pidulikuks lindilõikamiseks pidas kõne kolhoosi esimees.
Lääne Elu avaldab kõne täies mahus ja muutmata kujul.

Seltsimehed töölised, kolhoosnikud, haritlased ja intelligentsi esindajad!

Juba aastast 2005 on edumeelsem osa meie suure kodumaa elanikkonnast tähistanud võidukalt lõppevat Nostalgia-aastat ja seadnud plaane uueks, veelgi eesrindlikumaks ja viljakamaks töö- ja loomeperioodiks. Täna võime teatava rahuloluga tunnistada, et kohe on algamas kolmanda viisaastaku pingeline, teine aasta.

Samas tuleb tunnistada, et meie seas on veel lubamatult palju poliitilisi amööbe, kes Nostalgiapäevade väärikat tähistamist tõsiselt ei võta ning hoiduvad sellest pahatahtlikult kõrvale. 

Seltsimehed! Juba täna on kogunenud siia eesrindlased, kelle järgi julgelt samme seada! Kasutagem võimalust lükata nurka alasi, lüüa seina sirp ja heita käest vasar! Lõigakem läbi lint, heisakem julgelt lipud ja asugem täiel rinnal pidutsema!

Meeleolukat nostalgitsemist soovib ka Lääne Elu!

Vaata ka Arvo Tarmula videot lindilõikamisest siit.

Fotod: Markus Sein

Nostalgiapäevade avamine Foto Markus Sein01 Nostalgiapäevade avamine Foto Markus Sein02 Nostalgiapäevade avamine Foto Markus Sein03 Nostalgiapäevade avamine Foto Markus Sein04 Nostalgiapäevade avamine Foto Markus Sein05 Nostalgiapäevade avamine Foto Markus Sein06 Nostalgiapäevade avamine Foto Markus Sein07 Nostalgiapäevade avamine Foto Markus Sein08 Nostalgiapäevade avamine Foto Markus Sein09 Nostalgiapäevade avamine Foto Markus Sein10 Nostalgiapäevade avamine Foto Markus Sein11 Nostalgiapäevade avamine Foto Markus Sein12 Nostalgiapäevade avamine Foto Markus Sein13 Nostalgiapäevade avamine Foto Markus Sein14 Nostalgiapäevade avamine Foto Markus Sein15 Nostalgiapäevade avamine Foto Markus Sein16 Nostalgiapäevade avamine Foto Markus Sein17 Nostalgiapäevade avamine Foto Markus Sein18 Nostalgiapäevade avamine Foto Markus Sein19 Nostalgiapäevade avamine Foto Markus Sein20 Nostalgiapäevade avamine Foto Markus Sein21 Nostalgiapäevade avamine Foto Markus Sein22 Nostalgiapäevade avamine Foto Markus Sein23 Nostalgiapäevade avamine Foto Markus Sein24
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kriitikat kah
7 aastat tagasi

Autentsus on lahjavõitu. Miks ei ole nt pioneere, rahvamalevlasi ega punkareid?

naljatilk
7 aastat tagasi
Reply to  kriitikat kah

Kuule, sa ei tea! Ära ütle– on olnud neid isikuid ka! Nad (no; me) peavad neid “nostalgisemisi” juba… ma ei tea, no niii , umbes -100 aastat! Või 0 vähem (olen isegi osalenud ) Aga läänlane, on selline- karmides meretuultes-vihmades, läbiligund ja suht- naljavaene rahvas. Ja kui keegi( nostalgiliselt- migrant) mujalt , tuleb , mõtleb ja teeb mingi” asja,” no siis nad jäävad sellesse nii kinni, et seda “asja” (mis iganes), on rohkem, kui ENSV-d! Ja lõpuks osutub see mingiks naljavaeseks farsiks ja “pakazuuhaks”… nää, mis meil ikka on!… aga nad (me?! ) on rahul rutiiniga ja õõnnelikud… oh varsti… Loe rohkem »

eks
7 aastat tagasi

see on üks viis,kuidas ajalugu mäletada…..

imeline aeg
7 aastat tagasi

Nõukogude võimu seitse imet:

1. Tööpuudust ei ole, olgugi, et keegi ei tööta.
2. Keegi ei tööta, aga plaanid on täis.
3. Plaanid on täis, aga osta ei ole midagi.
4. Osta ei ole midagi, aga igal pool on järjekorrad.
5. Igal pool on järjekorrad, kuid me oleme külluse lävel.
6. Me oleme külluse lävel, kuid keegi pole rahul.
7. Keegi pole rahul, aga kõik on poolt.

muig
7 aastat tagasi

Näete kui palavalt ENSVd tagasi igatsetakse 😀 Huvitav, kas seal nõukogude rubladega maksta saab?

joppenpuhh
7 aastat tagasi

fotoka võiks kotist välja võtta enne pildistamist

tallinlane
7 aastat tagasi

mis kuradi klõuni kari see see on,