Martna valijamees on Raimond Danilov

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Raimond Danilov. Erakogu

Raimond Danilov. Erakogu

Martna volikogu valis neljapäeval valijameheks volikogu liikme, üliõpilase Raimond Danilovi (snd 1985).

Danilov (EKRE) pääses volikogusse asendusliikmena maikuus. Varem pole ta volikogus olnud. Valimistel sai Danilov neli häält. Danilov õpib Tartu ülikoolis 2. kursusel kultuurikorraldust. Ta on lõpetanud Martna põhikooli ja Kullamaa keskkooli.

Volikogu valis valijamehe kahe kandidaadi seast – volikogu liige Indrek Urbas (parteitu) sai kolm häält, Danilov neli häält. Samuti kandidaadiks esitatud volikogu esimees Ene Pallas (parteitu) taandas end isiklikel põhjustel, sest 24. septembril ei saa ta presidenti valima minna. Danilovi kandidatuuri esitas Pallas ise.

Kuigi 2013. aastast EKRE liige, ütles Danilov, et kui erakonna juht Mart Helme peaks valimiskogus üles seatama, pole sada protsenti kindel, et ta hääletab Helme poolt.

„Partei ei saa mind käskida. Ma ei esinda valijameeste kogus erakonda, vaid volikogu, ja lähen valima Eestile presidenti, mitte erakonnale juhti,” ütles Danilov.

Kui kõik kandidaadid teada, lubas Danilov volikoguga nõu pidada.

Kui Danilov peaks praegu teadaolevate – Siim Kallase ja Mailis Repsi – vahel valima, eelistaks ta Kallast.

„Tegelikult ei kaldu ma kummagi poole, aga kui oleks ainult need kaks, siis pigem Kallas. Reps võib-olla on noor veel. Pole nii suurt riigimehe kogemust,” ütles Danilov.

Danilov on seni kolmas Läänemaa valijamees. Noarootsist läheb presidenti valima Vladimir Belovas (Keskerakond) ja Hanilast Olavi Vainu (parteitu).
   

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Endine klassivend
7 aastat tagasi

Mina mäletan asju hoopis nii, et oli üks klassiõde, kes Danilovilt korvi sai ja kes siis hakkas levitama nii- ja teistsuguseid kuulujutte. “Mood, keigarlus, noorkesiku karjäär ja teised poisid” — see on ju otseselt maha kirjutatud sellest rate.ee võltsprofiilist, mille see klassiõde ise kokku kirjutas.

vaatleja
7 aastat tagasi

No näed, juba kõrvaltvaadates oli selge, et Danilovi puhul on tegemist aatevaba karjeristiga! Endise klassiõe iseloomustus vaid kinnitab seda tunnet.

Endine klassiõde
7 aastat tagasi

Armas vana klassivend Raimond on siis oma poliitkarjääril nüüd sellise fopaaga hakkama saanud! Pean silmas põhimõttelagedat mängu oma valijamehe häälega. Eks tal oli erakonnavahetus ilmselt ammu mõttes, nüüd kruvis oma hinda Reformarite jaoks lihtsalt kõrgemale selle sammuga. Noh, mäletatavasti oli ta juba keska ajal usin ja agar kesknoor, ei teagi, millal ta siis Keskerakonnast edasi EKREsse hüppas?! Raimondit – või siis nüüd juba sm Danilovit, oleks vist kohasem öelda – teades ei kujuta teda sugugi rahvuskonservatiisvete vaadetega EKRE seltskonnas ette. Juba keskkoolis huvitasid teda rohkem mood, keigarlus, noorkesiku karjäär ja teised poisid. Väljakujunemata isiksus, kellel endal nähtavasti pole mingit maailmavaadet… Loe rohkem »

see 2. kursuse tudeng
7 aastat tagasi

on 31 aastat vana. Jäi vist istuma.

Ei ole enam EKRE liige
7 aastat tagasi

Miks te, Martna rahvas, selliseid piimahabemeid panete otsustama, kes Eesti presidendiks saab?

Rahvaarv: 777 – kas tõesti Vallavolikogus peab 2. kursuse üliõpilane olema?

Oh jeerum
7 aastat tagasi

“Reps võib-olla on noor veel. Pole nii suurt riigimehe kogemust,” ütles Danilov.
No on ikka lammas-Danilov! Kust sihuke lammas välja kargas? Arvustab teiste kogemusi, endal on “Kallase Afääf”-gi lugemata! EKRE liige?! Jube lammas, sihuke tuleks küll välja visata.

jaminaka
7 aastat tagasi

Muidugi pole kindel,kelle poolt hääletada,sest käsku pole veel tulnud ja oma peakene ei võta.

vaatleja
7 aastat tagasi

Oioi, Danilov peaks kiiremas korras lugema kohustuslikku kirjandust – Tooma Kümmeli “VEB-fond. Kadunud raha”! Ta nii noor, ilmselt ei mäleta neid asju. Elementaarne ju, et kuna presidendil on eeskätt esindusfunktsioon, siis riiki ei saa ega tohi esindada inimene, kelle maine on rikutud. Asjaolu, et kohtus pole süüdi mõistetud (tõendid kadunud, hävinud või salastatud, kuritegu aegunud vms), ei puhasta veel mainet.

valijamees,
7 aastat tagasi