Rondo kohvik sulgeb uksed

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

rondo kohvik

Haapsalu peatänava ääres asuv Rondo kohvik sulgeb 5. septembrist külastajatele ukse ja jätkab tegevust külalistemajana.

Kohviku omaniku Algi Pitkäneni telefonil vastanud tundmatuks jääda soovinud naishääl ütles, et kohvik lihtsalt suletakse ega nõustnud põhjuseid selgitama.

Samas hoones asuv Rondo külalistemaja jääb tegutsema.  

1995. aastal avatud Rondo kohvik on Haapsalu üks esimesi uue aja kohvikuid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
olaf
7 aastat tagasi

Pigem sai saatuslikuks ametnike huvi antud valdkonna üle. Ametnike kohustus on kontrollida, teha ettepanekuid, karistada jms. Kehtestatud nõuete eesmärk on teenida ühiskonna huve. Seega on ametnike fantaasia piiritu, pension tuleb ju välja teenida. Arvan, et ametnike nõuded käisid kohvikupidajal üle jõu.

naljatilk
7 aastat tagasi
Reply to  olaf

nõus Sinuga

1 linnanaine
7 aastat tagasi

mina oleksin seal lõuna ajal suppi käinud söömas (talvel käisin), kuid suveajal nad tõstsid supi hinda! Miks peaksin tavalist suppi sööma 2.60 eest, kui 2 euro eest saab kultuurimajas ka suppi.

Kohalik
7 aastat tagasi

Kahju, et kenade tänusõnade asemel külvatakse solvanguid. 20 aastat Haapsalus kohvikut pidada, seejuures ka talvel lahti olles, on tegelikult kangelastegu. Ükski asi siin ilmas ei ole igavene. Kas keegi võtab sõna ka siis, kui kaubamajas poode üksteise järel suletakse? Kommentaaride rohkus aga omakorda näitab seda, et kohvikut teati ja tunti. Laiem probleem ongi see, et meie oma inimestel puudub kohvikus-restoranis käimise kogemus. Loodetakse ainult turistidele ja kui need on läinud, valitseb tühjus. Kohe-kohe pannakse kinni ka Dietrich, Herman, Küülik, Central ja palju teisid ja pikaks ajaks ehk terveks talveks. Kas sellest on keegi probleemi teinud? Mina teen, sest just nüüd,… Loe rohkem »

Mina arvan..
7 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

Väga nõus. Kritiseerida oskame me kõik (ma ise ka oskan). Aga proovige ise keegi pidada väikest äri. Kui palju meis endis on patriotismi oma väikelinna pisiäride suhtes? Eriti nende suhtes, kes asuvad nn.tagalinnas (pean ka Teele asukohta juba tagalinnaks). Ja ei pea silmas ainult kohvikuid…
Selge see, et ilmselt polnud majanduslikult kasulik seda äri edasi pidada ja ju seal oli ka miinuseid, aga kahju ikkagi! Ja tublid, et nii kaua seda tegid!!!

naljatilk
7 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

Hea üleskutse!!! Tervitan igati ! Aga– kohalikuna (mittesiinsündinuna) ütlen; looda sa “lund keset talve”… nii on läänlaste ja haapsallastega …tore on!!! tore on !! tore o n !? tore… misasi.. oli vist jah, ah -tühja kah… ei olnudki nii tore. uus “tore” on ees… aga kui see tuleb… eeeiiii!!! see ei lähe meile mitte!!! Aga tehakse ikkagi. Ja läheb küll, meeldib või mitte! Nagu oli Laine ehitusega (rõve arhidektuur ju), nagu oli Widemanni “halliga” (pervessus ju!) ja nagu oli “lunevi hambaga”— mitte miski, ei kõlba.. aga.. öh . öh, äh , möh.. nu mis teha… lõpuks nõus ju! ja nii… Loe rohkem »

Teeline
7 aastat tagasi

Tegelikult jäi üldse mulje, et kohvikupidamise taustal käis rahapesu vms must värk, sest pole loogiline, et sellise tegutsemisega söögikoht end üldse ära elatada saaks.

Teeline
7 aastat tagasi

Kabelimatsuks sai kohvikule lahtiolekuaeg. Või õigem oleks öelda – kinniolekuaeg. Töölkäiv Haapsalu inimene ei sattunud sel põhjusel sinna ja linna külastaja samuti mitte, kuna suuremate ürituste ajal, kui kõik endast lugupidavad söögikohad käivet said, oli Rondo lihtsalt kinni!

Jep
7 aastat tagasi

Kohvikut tahaks tõesti nàdalavahetustel ja peale tòòd kylastada aga see kohvik oli siis hoopis suletud?!

hmm
7 aastat tagasi

jah, lahtiolekuajad ka mitte parimad. Peale tööd näiteks minnes, kohvik kinni. Kes päeva ajal ikka niiväga kohvikus istub.Kunagi oli hea buffeemenüü.

Sukmas Urles
7 aastat tagasi

mõni ime, et seal keegi ei käinud. selliste lahtiolekuaegadega saab seal käimist lubada vaid linnapea

Keegi võiks sama nime all
7 aastat tagasi

kohvikut edasi pidada.

maias
7 aastat tagasi

Lõpetasin samuti kunagi Rondos käimise. Minu jaoks sai määravaks interjööri muutus ja halb toidukogemus. Sisekujundus oli järsku minu jaoks liiga sitsi-satsiliselt naiselik ja enam kuidagi ei kutsunud külastama. Hinnad on tõesti mõnikord liiga kõrged aga see ei tulene alati ahnusest, vaid kuludest. Kallinenud on kõik, ka ülalpidamiskulud.