Linnaga ühinevates valdades jääb maaelutoetus alles

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Haldusreformi käigus omavalitsusüksuste piiride muutumisel vaadatakse maaelutoetuste tingimused üle, ütles maaeluministeeriumi asekantsler Marko Gorban kohtumisel Pärnumaa omavalitsusjuhtidega.

„Kui haldusreformi käigus omavalitsuste piirid muutuvad, siis kohandatakse maaelutoetuste tingimused ümber selliselt, et toetuste maksmine jätkuks samas geograafilises ulatuses vähemalt käesoleva eelarveperioodi 2014-2020 lõpuni,“ ütles maaeluministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban Pärnumaa omavalitsuste liidu seminaril.

Asekantsleri kinnitusel jäävad omavalitsusüksuste liitumisel maaelu arengukava 2014–2020 perioodiks ettenähtud põhimõtted kehtima ning ükski omavalitsus haldusreformi tulemusel seni saadud toetustest ilma ei jää. „Pärast haldusreformi läbiviimist ühegi kohaliku omavalitsuse toetusvõimalused ei halvene,“ lisas Gorban.

Kehtiva halduskorralduse ning olemasolevate omavalitsuste suurusega on maaelutoetustest seotud eelkõige LEADER-meede, aga ka majandustegevuse mitmekesistamise ning mikro- ja väikeettevõtjate põllumajandustoodete töötlemise ning turustamise investeeringutoetus. Otsetoetustest puudutavad võimalikud omavalitsuste ühinemised rohestamise toetust ning kalandustoetustest kohalike kalanduspiirkondade arendamise toetust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
põllumees
7 aastat tagasi

JA mis saab peale 2020 aastat? Ma arvan,et need kõik lubadused ja valed lõppevad juba oktoobris 2017,sest peale kohalikke valimisi ei kehti mitte ühedki praegused lubadused,sest uutele volikogudele ja linnavalitsustele ei ole need kohustuslikud.UUS LUUD PÜHIB IKKA TAKTIKEPI JÀRGI!