IRL ja Vabaerakond esitasid Jõksi presidendikandidaadiks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

valge daam19. jõks. tarmula

Allar Jõks. Foto Arvo Tarmula

Riigikogu Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ning Vabaerakonna fraktsiooni kokku 21 liiget esitasid reedel Allar Jõksi presidendikandidaadiks Riigikogu esimesse hääletusvooru, mis toimub esmaspäeval kell 13.

Allar Jõks on sündinud 18. märtsil 1965, ta on sünnilt Eesti kodanik ning kinnitanud oma nõusolekut presidendiks kandideerida, teatas Vabariigi Valimiskomisjon BNS-ile.

Allar Jõksi seadsid üles kõik 14 IRL-i fraktsiooni liiget, kelleks olid Raivo Aeg, Maire Aunaste, Siim Kiisler, Aivar Kokk, Viktoria Ladõnskaja, Andres Metsoja, Marko Mihkelson, Kalle Muuli, Mart Nutt,  Juhan Parts, Helir-Valdor Seeder, Priit Sibul, Ken-Marti Vaher ja Einar Vallbaum ning seitse Vabaerakonna fraktsiooni liiget Jüri Adams, Andres Ammas, Krista Aru, Monika Haukanõmm, Andres Herkel, Ain Lutsepp ja Artur Talvik.  

Neljapäeval esitasid 27 riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liiget presidendikandidaadiks Mailis Repsi.

Kandidaadi registreerimiseks nõutavad dokumendid esitab Vabariigi Valimiskomisjonile üks kandidaadi ülesseadjatest. Kandidaate saab esitada laupäeval kella 18-ni. Vabariigi Valimiskomisjon koguneb koosolekule pühapäeval, 28. augustil kell 15, et kandidaadid registreerida.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kindlasti
7 aastat tagasi

Jõks presidendiks!

Jüri
7 aastat tagasi

Parim president on Allar Jöks,
seda teab ju igaüks.
Kui sina seda veel ei tea,
siis nüüdsest kindlalt meeles pea!

pepsodent
7 aastat tagasi
Reply to  Jüri

advokaadifirma president?

mell
7 aastat tagasi
Reply to  Jüri

on paremaid.Sedagi teab igaüks.

rein
7 aastat tagasi
Reply to  mell

kindlasti on paremaid kuid kahjuks nad ei kandideeri

ajavad
7 aastat tagasi

tyhja tuult taga

kekkonen
7 aastat tagasi

kummitab