Eestisse saabus 11 sõjapõgenikku Türgist

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Eestisse saabusid esimesed Euroopa rändekava alusel Türgist ümberasustatud Süüria pagulaspered. Üks pere asub elama Rakveres ja teine Viljandis.

Viieliikmelises perekonnas on koos kolm põlvkonda: mees ja naine koos lasteaiaealise lapsega ning mehe pensioniealised vanemad. Noorem mees on pidanud poodi, tema naine on õppinud humanitaarteadusi. Mehe isa on pidanud kauplusi ja ema on töötanud põllumajanduses.

Kuueliikmelises perekonnas on lisaks emale ja isale neli last. Mees on töötanud ehitusel ja naine on olnud kodune.

Kõikide Eestisse vastuvõetavate inimeste puhul selgitatakse enne nende siia saabumist välja nende taust. Türgis kohapeal tegid sõjapõgenikega intervjuu Eesti eksperdid politsei- ja piirivalveametist, kaitsepolitseiametist ja sotsiaalministeeriumist. Muu hulgas tutvustati intervjuu jooksul Eestit, rahvusvahelise kaitse saanud inimeste õigusi ja kohustusi Eestis ning kohalikke tavasid.

Eesti on tänaseks Euroopa rändekavaga vastu võtnud 47 sõjapõgenikku.

21. augusti seisuga on Euroopa Liidu riigid ümber paigutanud 3977 sõjapõgenikku, neist 3016 Kreekast ja 961 Itaaliast. Türgist on pärast Euroopa Liidu ja Türgi lepet Euroopa Liidu riikidesse ümber asustatud 1085 inimest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sahiib
7 aastat tagasi

Mäesalu longib ka päise päeva ajal kogu aeg linnapeal ringi. Tööd mees ei tee ja pole vist huvitatudki, sest järgmine sats illegaalseid majanduspõgenikke on sügise algul järjekordselt Haapsalusse saabumas.
Hoolimata sellest, et asekantsler tv eetris lubas siia neid enam mõnda aega mitte tuua.

Kolm küsimust
7 aastat tagasi

Mis seadus kohustab küll Eestit vastu võtma ühtainustki”pagulast”? Kes vastutab Dublini leppe rikkumise eest?
Kelle sunnil piirivalve ei valva piire, vaid on inimkaubanduse käepikendus?

Andres+K
7 aastat tagasi

per…es maailm, pole teist planeeti ka kuhu minema minna krt.

Päevaleht
7 aastat tagasi

le.tsensor tegutseb…

IRWQ
7 aastat tagasi

Järjekordsed vegeteerijad eesti maksumaksja kukile – 700+ euri garanteeritud , prii korter ja hambaarsti võib nõrkemiseni külastada . Tööle minna min palga eest – no nadke andeks

Kuraator
7 aastat tagasi

Ikka vaikselt, salakavalalt, väikeste sammudega ja sihikindlalt eesmärgi poole. “Harjume ära!” Järgmisel sajad ja tuhanded tulevad juba tõrgeteta ning nö. “Nagu oma koju”.

Herbert+ving
7 aastat tagasi

Las ma arvan-kas elektrik?